ODRŽANA 144. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Na sednici Opštinskog veća Opštine Bačka Palanka, održanoj 5. juna 2019. godine, jednoglasno je usvojen Predlog Rešenja o imenovanju direktora Javnog komunalnog preduzeća „Komunalprojekt“ Bačka Palanka.

Komisija je na osnovu sprovedenog izbornog postupka utvrdila rang-listu kandidata koji su učestvovali u izbornom postupku i utvrdila da je kandidat Boško Mijatović ostvario najbolji rezultat u postupku izbora direktora JKP „Komunalprojekt“ Bačka Palanka.

Na današnjoj sednici, većnici su doneli Rešenje o davanju saglasnosti na Idejni projekat putne i kanalske mreže za katastarsku opštinu Neštin. Mreže novih puteva i kanala predviđene ovim projektom moraju biti funkcionalne, a da bi se to obezbedilo potrebno je očistiti rastinje duž postojećih puteva i izgraditi pristupne rampe (otresišta) na mestima priključenja atarskih puteva na asfaltne puteve.

Članovi Opštinskog veća usvojili su Predlog poslovnika Skuštine opštine Bačka Palanka, Predlog odluke o mesnim zajednicama na teritoriji opštine Bačka Palanka i Predlog odluke o javnoj raspravi. Razlozi za donošenje ovih odluka nalaze su u usaglašavanju sa novom Statutom Opštine Bačka Palanka i izmenama i dopunama zakonske regulative.

Na današnjoj sednici, članovi Opštinskog veća odlučivali su i o drugim pitanjima iz delokruga svoga rada.

1 KOMENTAR

  1. Postoje tri velike strasti: alkohol, kocka i vlast. Od prve dvije se nekako može izliječiti, od treće nikako. Vlast je i najteži porok. Zbog nje se ubija, zbog nje se gine, zbog nje se gubi ljudski lik. Neodoljiva je kao čarobni kamen, jer pribavlja moć. Ona je duh iz Aladinove lampe, koji služi svakoj budali koja ga drži. Odvojeni, ne predstavljaju ništa; zajedno, kob su ovog svijeta. Poštene i mudre vlasti nema, jer je želja za moći bezgranična.
    Čovjeka na vlasti podstiču kukavice, bodre laskavci, podržavaju lupeži, i njegova predstava o sebi uvijek je ljepša nego istina. Sve ljude smatra glupim, jer kriju pred njim svoje pravo mišljenje, a sebi prisvaja pravo da sve zna, i ljudi to prihvataju. Niko na vlasti nije pametan, jer i pametni ubrzo izgube razbor, i niko trpeljiv, jer mrze promjenu. Odmah stvaraju vječne zakone, vječna načela, vječno ustrojstvo, i vežući vlast uz boga, učvršćuju svoju moć. I niko ih ne bi oborio, da ne postaju smetnja i prijetnja drugim moćnicima. Ruše ih uvijek na isti način, objašnjavajući to nasiljem prema narodu, a svi su nasilnici, i izdajom prema vladaru, a nikome to ni na um ne pada. I nikoga to nije urazumilo, svi srljaju na vlast, kao noćni leptiri na plamen svijeće.
    (Meša Selimović, TVRĐAVA)

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.