Pravila i uslovi korišćenja

Dobrodošli na portal www.BPinfo.rs (u daljem tekstu: BPinfo.rs), registrovan Internet portal izdavača „Moja Bačka Palanka“ iz Bačke Palanke. Izdavač ovog medija vam omogućava korišćenje usluga i sadržaja svog portala pod uslovima koji se navode u nastavku tekstu.

Svakim pristupom portalu BPinfo.rs smatra se da je korisnik upoznat sa svim pravilima i eventualnim rizicima koji nastaju iz korišćenja ovih veb strana, kao i da ih u celosti prihvata. Korišćenje sadržaja portala u informativne svrhe je u celosti besplatno.

1) AUTORSKA PRAVA

Moja Bačka Palanka je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) koji su prezentovani u elektronskom izdanju na web stranici www.BPinfo.rs.

Prenošenje tekstova ili delova tekstova, dozvoljeno je samo u obimu od maksimalno 500 slovnih znakova i to ISKLJUČIVO SA POČETKA TEKSTA – osim u slučaju kad je sa uredništvom BPinfo.rs postignut dogovor o drugačijim uslovima.

Prilikom ovakvog prenošenja obavezno je navođenje izvora (izvor: „BPinfo.rs“) ispod naslova, i stavljanje jasno uočljivog linka sa usmerenjem na originalni tekst. Isto važi i za fotografije koje na sebi imaju zalepljen logotip Portala ili koje su potpisane autorom. Nije dozvoljeno isecanje ili bilo kakvo uklanjanje logotipa. Ukoliko želite da koristite fotografiju sa logotipom nije neophodno da naznačite izvor.

U slučaju prenošenja teksta ili informacija iz teksta, kao i fotografije suprotno navedenim pravilima, Moja Bačka Palanka zadržava pravo da protiv prekršioca pokrene postupak radi zaštite autorskih i drugih srodnih prava i nadoknade štete.

Preuzeti sadržaji koji se nalaze na BPinfo.rs su postavljeni u najboljoj nameri i u skladu sa pravilima deljenja sadražaja sa naznačenim izvorom, odnosno vlasnikom autorskog prava nad preuzetim sadržajem.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na BPinfo.rs povređuje Vaše lično, autorsko ili drugo pravo ili interes, možete zahtevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

2) FOTO MATERIJAL DRUGIH AUTORA

Zbog nemogućnosti provere autentičnosti autora fotografije, BPinfo.rs ni MSD media ne mogu da odgovaraju za verodostojnost autora fotografije kao ni zbog eventualnog bilo kakvog kršenja autorskih prava na fotografije. Sva odgovornost za fotografije pripada isključivo autorima fotografije ili onima koji su je poslali. Mi fotografije postavljamo sa dobrom namerom i sa pretpostavkom da su oni koji fotografije šalju i stvarni autori.

U slučaju da primetite fotografiju za koju znate da je zaštićena autorskim pravom ili da je autor fotografije pogrešno potpisan, molimo vas da nam se javite na adresu [email protected] kako bi preduzeli neophodne korake u ispravljanju greške.

BPinfo.rs ne postaje vlasnik objavljenih fotografija, ali zadržava pravo korišćenja fotografija na portalu.

3) PRAVO NA IZMENE SADRŽAJA I USLUGA

BPinfo.rs zadržava pravo promene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kog objavljenog sadržaja bez prethodne najave i obrazloženja.

4)LINKOVI NA DRUGE WEB STRANICE

Moja Bačka Palanka ne snosi odgovornost za sadržinu web stranica izvan svog portala.

5) OGLAŠAVANJE

BPinfo.rs nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na BPinfo.rs kao ni za bilo kakvu štetu nastalu reklamiranjem na BPinfo.rs. Poslovni odnos između oglašivača i korisnika na i izvan BPinfo.rs isključivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i korisnika te BPinfo.rs nije odgovoran za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa.

6) KOMENTARISANJE SADRŽAJA

Komentari koji su u suprotnosti sa odredbama Zakona o javnom informisanju, odnosno koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova.

Strogo je zabranjeno sledeće:

  • objavljivanje komentara koji krše postojeće srpske i/ili međunarodne zakone (uvredljive, vulgarane, preteće, rasističke ili šovinističke poruke, kao i poruka koje su štetne na bilo koji drugi način)
  • objavljivanje, slanje i razmena podatka za koje posetilac zna ili pretpostavlja da su lažni, a čije bi korišćenje moglo da nanese štetu drugim korisnicima
  • lažno predstavljanje

Komentari u kojima nam skrećete pažnju na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala.

Redakcija BPinfo.rs portala zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni i nema obavezu obrazlaganja odluka s tim u vezi. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba.

Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije BPinfo.rs portala.

Deo komentara označen sa [*…*] je zamaskirani sadržaj koji je urednik procenio da nije u skladu sa uređivačkom politikom, ali je u manjem delu u odnosu na ostatak komentara koji ispunjava kriterijume za objavljivanje.

7) ZAŠTITA PRIVATNOSTI I TAJNOST PODATAKA

BPinfo.rs poštuje privatnost svojih korisnika i posetilaca, s tim da BPinfo.rs može koristiti podatke o korisnicima dobijene tokom korišćenja portala (isključivo podaci o računaru i podaci o Internet provajderu) ili podatke obezbeđene od strane posetilaca ili korisnika kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmerio i prilagodio publici koja ga posećuje. Na osnovu ovih podataka BPinfo.rs dolazi do saznanja koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom. Podaci o korisnicima mogu uključivati i informacije koje se mogu individualno identifikovati u odnosu na određeno lice (IP adresa), kao i zbirne informacije o korisnicima.

BPinfo.rs se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila BPinfo.rs ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

BPinfo.rs ima obavezu saradnje sa državnim organima kao što su sudstvo i policija, te na njihov pismeni zahtev može da dostavi određene podatke o korisnicima sajta.

8) DRUŠTVENE MREŽE

Moja Bačka Palanka paraleno sa portalom koristi i društvene mreže kao što su Facebook, Twitter i Instagram. Ovi kanali komunikacije su alternativan način plasiranja sadržaja BPinfo.rs, kao i dvosmerne komunikacije sa pratiocima. Sadržaj koji generišu korisnici tih mreža nisu predmet kontrole ili moderacije urednika BPinfo.rs

9) RSS

Korišćenje RSS-a omogućeno je svim zainteresovanim licima. Za sada je moguće preuzimanje poslednjih vesti, zatim vesti hronološki po kategorijama. Više detalja oko preuzimanja ovog sadržaja i korišćenju RSS-a, pogledjate putem narandžaste ikonice koja se nalazi u donjem delu sajta.

10) IZMENE I DOPUNE PRAVILNIKA I USLOVA KORIŠĆENJA

BPinfo.rs može u svako doba izmeniti dopuniti Pravila i uslove korišćenja.

Ovaj pravilnik važi od 05. maja 2018. godine
Poslednja izmena je bila 25. januara 2019. godine.