Правила и услови коришћења

Добродошли на портал www.БПинфо.рс (у даљем тексту: БПинфо.рс), регистрован Интернет портал издавача „Моја Бачка Паланка“ из Бачке Паланке. Издавач овог медија вам омогућава коришћење услуга и садржаја свог портала под условима који се наводе у наставку тексту.

Сваким приступом порталу БПинфо.рс сматра се да је корисник упознат са свим правилима и евентуалним ризицима који настају из коришћења ових веб страна, као и да их у целости прихвата. Коришћење садржаја портала у информативне сврхе је у целости бесплатно.

1) АУТОРСКА ПРАВА

Моја Бачка Паланка је власник ауторских права на све сопствене садржаје (текстуалне, визуелне и аудио материјале, базе података и програмерски код) који су презентовани у електронском издању на wеб страници www.БПинфо.рс.

Преношење текстова или делова текстова, дозвољено је само у обиму од максимално 500 словних знакова и то ИСКЉУЧИВО СА ПОЧЕТКА ТЕКСТА – осим у случају кад је са уредништвом БПинфо.рс постигнут договор о другачијим условима.

Приликом оваквог преношења обавезно је навођење извора (извор: „БПинфо.рс“) испод наслова, и стављање јасно уочљивог линка са усмерењем на оригинални текст. Исто важи и за фотографије које на себи имају залепљен логотип Портала или које су потписане аутором. Није дозвољено исецање или било какво уклањање логотипа. Уколико желите да користите фотографију са логотипом није неопходно да назначите извор.

У случају преношења текста или информација из текста, као и фотографије супротно наведеним правилима, Моја Бачка Паланка задржава право да против прекршиоца покрене поступак ради заштите ауторских и других сродних права и надокнаде штете.

Преузети садржаји који се налазе на БПинфо.рс су постављени у најбољој намери и у складу са правилима дељења садражаја са назначеним извором, односно власником ауторског права над преузетим садржајем.

Уколико сматрате да садржај објављен на БПинфо.рс повређује Ваше лично, ауторско или друго право или интерес, можете захтевати објаву одговора или исправке. Случај ће бити у најкраћем року размотрен, а спорни садржаји биће уклоњени одмах по евентуалном установљавању истинитости садржаја жалбе.

2) ФОТО МАТЕРИЈАЛ ДРУГИХ АУТОРА

Због немогућности провере аутентичности аутора фотографије, БПинфо.рс ни МСД медиа не могу да одговарају за веродостојност аутора фотографије као ни због евентуалног било каквог кршења ауторских права на фотографије. Сва одговорност за фотографије припада искључиво ауторима фотографије или онима који су је послали. Ми фотографије постављамо са добром намером и са претпоставком да су они који фотографије шаљу и стварни аутори.

У случају да приметите фотографију за коју знате да је заштићена ауторским правом или да је аутор фотографије погрешно потписан, молимо вас да нам се јавите на адресу редакција@бпинфо.рс како би предузели неопходне кораке у исправљању грешке.

БПинфо.рс не постаје власник објављених фотографија, али задржава право коришћења фотографија на порталу.

3) ПРАВО НА ИЗМЕНЕ САДРЖАЈА И УСЛУГА

БПинфо.рс задржава право промене, укидања (привременог и трајног) било ког објављеног садржаја без претходне најаве и образложења.

4)ЛИНКОВИ НА ДРУГЕ WЕБ СТРАНИЦЕ

Моја Бачка Паланка не сноси одговорност за садржину wеб страница изван свог портала.

5) ОГЛАШАВАЊЕ

БПинфо.рс није одговоран за садржај страница оглашивача на БПинфо.рс као ни за било какву штету насталу рекламирањем на БПинфо.рс. Пословни однос између оглашивача и корисника на и изван БПинфо.рс искључиво се заснива на пословном договору оглашивача и корисника те БПинфо.рс није одговоран за било какву могућу штету произашлу из таквог пословног односа.

6) КОМЕНТАРИСАЊЕ САДРЖАЈА

Коментари који су у супротности са одредбама Закона о јавном информисању, односно који садрже псовке, увреде, претње и говор мржње на националној, верској, расној основи, као и нетолеранцију сваке врсте неће бити објављени. Приликом писања коментара водите рачуна о правописним и граматичким правилима. Није дозвољено писање коментара искључиво великим словима нити промовисање других сајтова путем линкова.

Строго је забрањено следеће:

  • објављивање коментара који крше постојеће српске и/или међународне законе (увредљиве, вулгаране, претеће, расистичке или шовинистичке поруке, као и порука које су штетне на било који други начин)
  • објављивање, слање и размена податка за које посетилац зна или претпоставља да су лажни, а чије би коришћење могло да нанесе штету другим корисницима
  • лажно представљање

Коментари у којима нам скрећете пажњу на словне, техничке и друге пропусте у текстовима неће бити објављени, али их можете упутити редакцији на контакт страници портала.

Редакција БПинфо.рс портала задржава право избора коментара који ће бити објављени и нема обавезу образлагања одлука с тим у вези. Коментаре и сугестије у вези са уређивачком политиком не објављујемо, као ни коментаре који садрже оптужбе против других особа.

Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције БПинфо.рс портала.

Део коментара означен са [*…*] је замаскирани садржај који је уредник проценио да није у складу са уређивачком политиком, али је у мањем делу у односу на остатак коментара који испуњава критеријуме за објављивање.

7) ЗАШТИТА ПРИВАТНОСТИ И ТАЈНОСТ ПОДАТАКА

БПинфо.рс поштује приватност својих корисника и посетилаца, с тим да БПинфо.рс може користити податке о корисницима добијене током коришћења портала (искључиво подаци о рачунару и подаци о Интернет провајдеру) или податке обезбеђене од стране посетилаца или корисника како би имао информације о корисницима који га користе, те на тај начин побољшао портал и његове садржаје додатно усмерио и прилагодио публици која га посећује. На основу ових података БПинфо.рс долази до сазнања који су садржаји најпопуларнији међу којом публиком. Подаци о корисницима могу укључивати и информације које се могу индивидуално идентификовати у односу на одређено лице (ИП адреса), као и збирне информације о корисницима.

БПинфо.рс се обавезује да ће чувати приватност корисника портала, осим у случају тешког кршења правила БПинфо.рс или незаконитих активности корисника.

БПинфо.рс има обавезу сарадње са државним органима као што су судство и полиција, те на њихов писмени захтев може да достави одређене податке о корисницима сајта.

8) ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ

Моја Бачка Паланка паралено са порталом користи и друштвене мреже као што су Фацебоок, Тwиттер и Инстаграм. Ови канали комуникације су алтернативан начин пласирања садржаја БПинфо.рс, као и двосмерне комуникације са пратиоцима. Садржај који генеришу корисници тих мрежа нису предмет контроле или модерације уредника БПинфо.рс

9) РСС

Коришћење РСС-а омогућено је свим заинтересованим лицима. За сада је могуће преузимање последњих вести, затим вести хронолошки по категоријама. Више детаља око преузимања овог садржаја и коришћењу РСС-а, погледјате путем наранџасте иконице која се налази у доњем делу сајта.

10) ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ ПРАВИЛНИКА И УСЛОВА КОРИШЋЕЊА

БПинфо.рс може у свако доба изменити допунити Правила и услове коришћења.

Овај правилник важи од 05. маја 2018. године
Последња измена је била 25. јануара 2019. године.