Отворена фабричка амбуланта у Марбо Продуцт-у у Маглићу (ВИДЕО)

Moderno opremljena ambulanta zadovoljava sve protivepidemijske standarde i sve zahteve za rad primarne zdravstvene zaštite i izabranih lekara.

Компанија Марбо Продуцт, чланица ПепсиЦо групе, отворила је амбуланту за своје запослене у оквиру своје производне јединице у Маглићу. Амбуланта ће функционисати као испостава Дома здравља Бачки Петровац, а покренута је са циљем очувања здравља више од 700 запослених, као и могућности организације превентивних здравствених прегледа свих запослених у кругу фабрике. Пројекат отварања фабричке амбуланте покренут је са циљем очувања здравља запослених, али и доступности превентивних медицинских прегледа у кругу фабрике. Након реконструкције и опремања објекта савременом медицинском опремом, као и ангажмана будућег доктора и сестре, амбуланта је почела са радом и биће отворена сваког радног дана од 08 до 16 часова.


„Брига о здрављу наших запослених увек је била приоритет у нашој стратегији, о чему говори низ значајних иницијатива усмерених са једне стране ка обезбеђењу безбедног и сигурног места за рад, а са друге стране ка превенцији.

Отварање амбуланте у кругу наше фабрике у Маглићу представља круну наших вишегодишњих напора на унапређењу здравља и благостања наших запослених. ПепсиЦо има низ разноврсних бенефит програма, од различитих облика здравственог осигурања, преко превентивних прегледа, програма психолошке подршке, до едукативних радионица и семинара на све релевантне теме из области здравља. Сигурни смо да ће отварање амбуланте, као потпун директан приступ здравственој заштити бити значајан подстицај за наше запослене не само у решавању акутних здравствених проблема, већ у превенцији будућих обољења.“, истакла је Тијана Тадић, сениор ХР менаџерка компаније ПепсиЦо за јужна тржишта Централне Европе, Балтичке земље и франшизно пословање централне Европе.

Модерно опремљена амбуланта задовољава све противепидемијске стандарде и све захтеве за рад примарне здравствене заштите и изабраних лекара. Амбуланта поседује чекаоницу, једну лекарску ординацију и просторију за мање хируршке интервенције, а уколико се у току процеса рада јави потреба за указивањем помоћи, запослени ће од сада моћи прво овде да се обрате. Запосленима се такође нуди могућност да своје здравствене картоне преселе у амбуланту Марбо и да управо ту буде њихов тим изабраног лекара и изабране сестре.

Марбо Продуцт ће у предстојећем периоду у сарадњи да доктором реализовати и едукације за запослене које за циљ имају подизање свести о превенцији, док ће у будућности организовати и наменске једнодневне специјалистичке прегледе у оквиру амбулантне јединице, којима се пружа могућности раног откривања болести. Здравствена заштита и промоција здравог начина живота и до сада су били приоритет компаније, а осим превентивних прегледа и здравствених едукација за запослене, од почетка пандемије Цовид-19 посебан фокус стављен је на поштовање строгих мера, али и на подршку запосленима у циљу балансирања пословног и приватног живота, као и бриге о менталном здрављу.