Куће и грађевински материјал за избегла и расељена лица

Foto: RTV Bap

Председник Општине Бачка Паланка Бранислав Шушница, потписао је данас Уговоре на основу два програма финансирана из републичког буџета и два програма из буџета локалне самоуправе , који омогућавају побољшање услова становања избеглих и интерно расељених лица, настањених на територији бачкопаланачке општине.

Програм финансиран из републичког буџета подразумева набавку 2 куће са окућницом у вредности 9.500 евра и пакет грађевинског материјала у вредности 550.000 динара.

Из локалног буџета финансирана је куповина 1 куће са окућницом у вредности од 1.000.000 динара и 3 пакета грађевинског материјала у вредности 400.000 динара. За најкасније два месеца, како је најавио председник Шушница, очекује се реализација још 4 програма које финансира Република, а до краја године и усељење у 16 стамбених јединица намењених избеглим и расељеним лицима, у стамбеној згради која се гради у насељу Синај у Бачкој Паланци. Председник је најавио и расписивање конкурса за још 12 стамбених јединица, намењених лицима која су остала испод црте.

Фото: РТВ Бап

Општина Бачка Паланка је примила велики број избеглих и расељених лица и пружила им прилику да започну нови живот. Додела средстава из локалног буџета, а на основу Локалног акционог плана за избегла и интерно расељена лица само је део помоћи коју пружа лицима која су морала да напусте своје куће, а у бачкопаланачкој општини нашла свој нови дом.

Пратите БПИНФО.РС на ФЕЈСБУКУ:
www.фацебоок.цом/БПинфо.рс