Hrana može da nas rashladi po vrućini, ali i da nas dodatno zagreje, i zato bi trebalo da birate namirnice koje sadrže dosta vode a da izbegavate masnu i začinjenu hranu.

Ako želite da se rashladite, jedite krastavce koji sadrže 95 odsto vode, lubenicu, ananas, mango, zelenu papriku, pomorandže, celer, tikvice

– Najbolji način da ostanete hidrirani kad je napolju toplo jeste da pijete dovoljno vode. Osim toga, u posude za led možete dodati komadiće voća koje volite, krastavac ili listiće nane, i tako dobiti ukusan, rashlađujući napitak koji će vam utoliti žeđ bolje nego sokovi – rekao je, za „Indipendent“, nutricionista Nikol Ladlam.

Umesto poslastica, makar one bile i hladne, izaberite voće – izblendirajte ga sa malo vode i držite u frižiteru, tako da uvek imate na raspolaganju ukusnu poslasticu koja će vas stvarno i rashladiti.

Hladne gazirane napitke izbegavajte i inače, a posebno na vrućini, jer će vas dodatno zagrejati, a sadrže i puno šećera. Isto važi i za alkohol.

Izvor: Večernje novosti / Fotografija: ilustracija/pixabay.com

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.