Opština Bačka Palanka pokreće otuđenje imovine nekadašnje fabrike „Merkur“

Позната је и почетна цена на надметању за "Меркур"

0
261

BAČKA PALANKA – Na 186. sednici Opštinskog veća Opštine Bačka Palanka, dopunjen je dnevni red, a upravo ta dopuna je donela i najznačajniju temu za građane opštine Bačka Palanka. Naime, pokrenuta je inicijativa za otuđenje parcela sa objektima nekadašnje fabrike „Merkur“.


Opština Bačka Palanka kao titular prava javne svojine na celokupnom gradskom građevinskom zemljištu koji čini kompleks „Merkur“ na K.O Bačka Palanka – grad, dok je pravni status svih objekata koji se nalaze na ovom kompleksu u obliku svojine javna a držalac je takođe Opština Bačka Palanka. Uz ovu inicijajtivu priložena je Informacija o lokaciji od 29.04.2024. godine gde se vidi i namena ove lokacije. Uz inicijativu je priložen i Procena vrednosti za predmet nepokretnosti koju je sačinio licencirani procenitelj Republičkog zavoda za sudska veštačenja A.D. „Novi Sad“ od  23.04.2024. godine. Ova procena imovine za kompletan kompleks iznosi 1.249.200 EUR. Ovaj iznos će upravo biti i početna cena na planiranom Javnom nadmetanju.

Ova inicijativa če se, kako je najavljeno, već sutra, u utorak (30.04.), naći na dnevnom redu sednice Skupštine Opštine Bačka Palanka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.