Poljoprivrednicima iz okoline Novog Sada porez sto puta veći

145

Skoro 800 poljoprivrednika iz okoline Novog Sada, dobilo je poreska rešenja uvećana više od sto puta u odnosu na prethodne godine, tvrde u udruženju „Futoški kupus“, a prenosi „N1“.

Razlog – gradskom odlukom, porodične njive koje godinama obrađuju, preinačene su u građevinsko zemljište, na koje se plaća porez od više od 150 hiljada dinara po hektaru.

Paori iz okoline Novog Sada u rešenju za porez kako „N1“ prenosi saznali su da su zapravo vlasnici – građevinskog zemljišta.

U zahtevu piše da podnesem zahtev da sam vlasnik građevinskog zemljišta na parceli toj i toj. Trenutno je njiva. U katastru piše njiva druge klase“ – kaže poljoprivrednik iz Begeča Nikola Živanov.

Za tu njivu, porez su do sada plaćali manje od 1500 dinara po hektaru, a sada će ih stajati više od 150.000. Drugim rečima, cifra koju zarade prodajom trećine kupusa koji rodi na njivi te veličine, i to ne računajući njihove troškove.

Mi ne možemo ni da proizvedemo koliki je porez. Mislim da osnovica za taj obračun nije dobro doneta, mi se zato i žalimo jer je to za nas neprihvatljivo. Nemamo mi tu računice nikakve, ama baš nikakve –  kaže poljoprivrednik iz Futoga Živan Kolarov.

Opširnije o ovoj temi pogledajte ovde.

Izvor: N1 / Fotografija: Ilustracija/Pixabay.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.