NEBOJŠA GAVRIĆ: Navijači na “Vavi” su priča za sebe!

Kada je ovoga leta stigao na stadion Slavko Maletin “Vava” iz Voždovca, Nebojša Gavrić je slovio za jedno od najvećih pojačanja Bačke u letnjem prelaznom roku.

Da se radi o istinskom velikom pojačanju “Plavih” Nebojša je pokazao već u uvodnim kolima Super lige Srbije.

Zamolili smo Nebojšu da za lokalni portal BPinfo.rs da kratak intervju o prvim utiscima provedenim na stadionu Slavko Maletin “Vava” što je Nebojša oberučke prihvatio.

Ovoga leta imali ste dosta dobrih ponuda za promenu sredine još dok ste nosili dres VoŽdovca, vaš izbor pao je na Bačku, zašto?

– U Voždovcu sam proveo sjajnih godinu dana, za klub i ljude koje sam upoznao za vreme boravka imam samo reči hvale. Razlog za promenu sredine je bio sportski motiv, nisam bio zadovoljan minutažom. Hteo sam da odem u sredinu u kojoj ću imati priliku da provedem više vremena na terenu. Sticajem okolnosti Bačku je ovog leta napustilo 7-8 prvotimaca, pa sam se vodio logikom da ću imati dovoljno prostora za dokazivanje u ekipi koja je u stvaranju. Razgovarao sam sa rukovodećim ljudima iz kluba, kao i sa stručnim štabom o načinu rada, sistemu i filozofiji igre, ispostavilo se da nam se razmišljanja i ambicije poklapaju. Baš taj razgovor je bio jedan od najvažnijih detalja koji je presudio da dođem u Bačku. – rekao je na početku razgovora Nebojša Gavrić.

Kako ste zadovoljni igrama ekipe Bačke na startu prvenstva Super lige Srbije?

– U velikoj meri sam zadovoljan. Smatram da smo vrlo dobro startovali ako se uzme u obzir raspored koji smo imali. Verujem da možemo biti jedno od prijatnijih iznenađenja ove sezone. Pozicija na tabeli govori u prilog tome.

Ekipa Bačke je u ovom prelaznon roku gotovo izmenjala kompletan igrački kadar, koliko je iz vaše perspektive ekipa Bačke konkurenta da se bori za gornji deo tabele?

– Da. Promenjen je ne samo igrački kadar nego i sistem i filozofija igre. Pokušavamo da igramo otvoren i napadački fudbal gde ćemo mi biti ekipa koja je dominantna na terenu, za razliku od prethodnih sezona. Promena filozofije igre je krupan zalogaj i za timove koji igraju na vrhunskom nivou, što znači da je za ovakvu promenu potrebno vreme da bi se na kraju videli rezultati. Još uvek smo daleko od toga, ali smo svaki dan po korak bliži onome čemu težimo. Čestitao bih stručnom štabu što ima hrabrost da radi nešto što baš i nije karakteristično za srpski fudbal. Prihvatimoli na vreme zahteve koje ima ovaj sistem, mislim da možemo biti ozbiljan kandidat za gornji deo tabele.

U uvodnim kolima Super lige Srbije Nenad Gavrić je pokazao da je možda i najveće pojačanje ovog leta u taboru Plavih. Recite nam kako ste zadovoljni igrama vas i vaših saigrača do sad?

– Zadovoljan sam kako se sve odvija na početku sezone. Verujem da će igra svakog od nas pojedinačno biti još bolja kako vreme odmiče, samim tim ćemo rasti kao tim. Mislim da je klub odradio sjajan posao u prelaznom roku.

Slobodni smo da kažemo da ste u ovom kratkom roku postali ljubimac navijača Bačke. Koliko vam znači podrška navijača na “Vavi”?

– Navijači na “Vavi” su priča za sebe. Gledano sa te strane, stvarno nisam imao sreće u prethodnim klubovima jer je poseta na utakmica bila veoma skromna u najmanju ruku. Ovom izjavom ne želim da umanjim značaj ljudi koji su dolazili da nas prate i bodre i zahvalan sam im na tome, ali teško je rečima opisati pozitivan šok koji sam doživeo nakon što sam odigrao samo tri utakmice na “Vavi”. Mislim da mi je tek ovde u Palanci postalo jasno koliko znači podrška navijača. Naš su dvanaesti igrač i hvala im na tome. Lepo je što je Bačka Palanka fudbalski grad.

S obzirom da ste tek u Junu došli u klub, jeste li imali vremena da prošetate Bačkom Palankom, vaš utisak o našoj varošici?

– Naravno, poprilično sam upoznao grad. Grad je prelep, “usoren” kao i većina vojvođanskih naselja što olakšava snalaženje po gradu. Oduševljen sam ljudima i njihovim mentalitetom koji mi je dobro poznat jer sam detinjstvo proveo u Vojvodini, u Lukićevu. Imao sam sreću da imam savršeno detinjstvo, pa je to verovatno još jedan od razloga što mi je Palanka brzo prirasla srcu.

Želje i ambicije Nebojše Gavrića u narednom periodu su….

– Želje i ambicije u životu ne menjam, osnovni cilj mi je da organizujem život tako da budem srećan u okruženju u kom se nalazim. Za sada mi dobro ide. Želje i ambicije vezane za sport su takve da uvek težim ka najvišem nivou. Trudim se da radim na tome da budem najbolja verzija sebe. Ovu poslednju rečenicu sam “ukrao” od šefa. “Ukoliko uspem u tome ne sumnjam da ću biti zadovoljan rezultatima koji će doći kao posledica toga”.

Pratite BPINFO.RS na FEJSBUKU:
https://www.facebook.com/backapalankainfo

Autor: BPinfo.rs / Foto: Radoslav Rackov/BPinfo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.