VIDEO: Bačka Palanka za vreme bombardovanja, NATO agresije!

208

U danima kada su bivši saveznici svakom stanovniku Srbije poklonili po 230 grama eksploziva, stotine hiljada pokretnih meta odlučili je da izađe na trgove i pozitivnom energijom pobedi zapadnu medijsku kampanju.

Rok grupa „Zabranjeno pušenje“, čiji naziv svaki dan ima sve dublje istorijske reperkusije, dovela je tamnoputog muzičara i naturscika Lepog Mićka da sa pozornice, iza koje se mogu videti crveni beogradski autobusi, zapevaju pesmu iz filma „Ko to tamo peva“. Na Trgu slobode u Beogradu pevalo je dvadesetak hiljada pokretnih meta, čija lica nepogrešivo pokazuju gnev i inat sumanutoj ideji da se bombama na samom kraju 20. veka i u Evropi rešavaju humanitarna pitanja. „Za Beograd, svi su čuli, Amerika i Evropa, čuće se do kraja sveta gde se peva naša pesma“, pevali su tinejdžeri, Njihovi roditelji, nosioci spomenica, rokeri, narodnjaci, ravnogorski monarhisti i junaci romana „Kako se kalio čelik“.

Ubrzo zatim po gotovo svim gradovima tadašnje Jugoslavije krenuli su skupovi na trgovima gde je narod ponosno prkosio agresoru.

Po ugledu na veće gradove, Bačka Palanka je takođe organizovala koncerte na platou ispred tadašnje Novosadske banke, današnje Erse.

Pratite BPINFO.RS na FEJSBUKU:
www.facebook.com/BPinfo.rs

Autor: BPinfo.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.