Секс са једним партнером брже досади женама или мушкарцима? Ово је одговор какав нисте ни сањали!

Foto: Profimedia

Научници са Универзитета Саутхемптон у Енглеској тврде да су пронашли одговор на питање: „После колико времена жени досади секс са једним мушкарцем?“. Ово су резултати испитивања које су спровели.

Жени секс са партнером досади након само годину дана везе, тврде британски научници. Њихова анкета је показала да жене које су дугим везама показују мање интересовања за сексом од оних које су у краћим емотивним односима.

У њиховом испитивању учествовало је 11.508 људи, 6.669 жена и 4.839 мушкараца, и оно је најобимније истраживање сексуалних навика Британаца досад спроведено.

Испитивање је донело посебно занимљив податак који каже: сексуални апетит мушкараца је исти током целе везе и не смањује се како време пролази?!

Колико се овај податак разликује од владајућег мишљења да мушкарцима секс са једном женом брзо досади?! Мада је свакако важно напоменути да се резултати односе на само Британце.

Научници из Саутхемптона дошли су и до следећих података: 34 одсто жене је рекло да нема жељу за сексом, док је исту изјаву дало тек 15 процената мушкараца.

На недостатак сексуалне жеље највише утичу негативна сексуална искуства из прошлости, као и одређени психички и физички здравствени проблеми.

Смањени либидо уочен је код жена које су имале три или више партнера за годину дана, као и код жена које имају децу млађу од пет година.

Када су у питању године и секс, анкета је показала да мушкарци и жене између 40. и 49. године живота имају чак двоструко мањи број сексуалних односа од двадесетодишњака, тачније сек имају 69 пута у току године.