Seks sa jednim partnerom brže dosadi ženama ili muškarcima? Ovo je odgovor kakav niste ni sanjali!

0
436
Foto: Profimedia

Naučnici sa Univerziteta Sauthempton u Engleskoj tvrde da su pronašli odgovor na pitanje: „Posle koliko vremena ženi dosadi seks sa jednim muškarcem?“. Ovo su rezultati ispitivanja koje su sproveli.

Ženi seks sa partnerom dosadi nakon samo godinu dana veze, tvrde britanski naučnici. Njihova anketa je pokazala da žene koje su dugim vezama pokazuju manje interesovanja za seksom od onih koje su u kraćim emotivnim odnosima.

U njihovom ispitivanju učestvovalo je 11.508 ljudi, 6.669 žena i 4.839 muškaraca, i ono je najobimnije istraživanje seksualnih navika Britanaca dosad sprovedeno.

Ispitivanje je donelo posebno zanimljiv podatak koji kaže: seksualni apetit muškaraca je isti tokom cele veze i ne smanjuje se kako vreme prolazi?!

Koliko se ovaj podatak razlikuje od vladajućeg mišljenja da muškarcima seks sa jednom ženom brzo dosadi?! Mada je svakako važno napomenuti da se rezultati odnose na samo Britance.

Naučnici iz Sauthemptona došli su i do sledećih podataka: 34 odsto žene je reklo da nema želju za seksom, dok je istu izjavu dalo tek 15 procenata muškaraca.

Na nedostatak seksualne želje najviše utiču negativna seksualna iskustva iz prošlosti, kao i određeni psihički i fizički zdravstveni problemi.

Smanjeni libido uočen je kod žena koje su imale tri ili više partnera za godinu dana, kao i kod žena koje imaju decu mlađu od pet godina.

Kada su u pitanju godine i seks, anketa je pokazala da muškarci i žene između 40. i 49. godine života imaju čak dvostruko manji broj seksualnih odnosa od dvadesetodišnjaka, tačnije sek imaju 69 puta u toku godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.