САЗНАЈЕМО: Телевизији БАП бизнисмена блиског СНС-у милиони из локалног буџета

Foto: Screenshot

Општина Бачка Паланка доделила је четири милиона динара локалној радио-телевизији коју је прошле године купио бизнисмен близак Српској напредној странци Радоица Милосављевић за три пута мање новца.

Радио и телевизија Бачка Паланка је тако добила трећину свих опредељених средстава на конкурсу за суфинансирање медијских садржаја, према решењу о додели средстава од 3. јуна 2019. године.

Конкурсна документација прописује да је два милиона динара максималан износ средстава који се могао добити по пројекту. Два милиона динара додељена су Радио и телевизији Бачка Паланка, а још два порталу те телевизије.

Део Решења о додели средстава

Милосављевић је купио РТВ Бачка Паланка из стечаја у октобру прошле године за 1,3 милиона динара, односно трећину процењене вредности, о чему је први писао портал Раскрикавање у јануару 2019.

Овај бизнисмен је био један од 27 донатора који су купили просторије на Новом Београду а онда их поклонили СНС-у, како је открио Центар за истраживачко новинарство Србије (ЦИНС) у фебруару ове године.

Милосављевић је такође приватизовао многе локалне медије у Србији, међу којима су телевизије у Крушевцу, Пожеги, Панчеву, Пироту, Димитровграду, Брусу и Параћину.

Након што је 2015. године купио осам локалних медија, спекулисало се да то ради за рачун функционера СНС и садашњег директора Безбедносно-информативне агенције Братислава Гашића, што је Милосављевић демантовао.

Недуго након што је Милосављевић купио РТВ Панчево, Удружење новинара Србије објавило је да је нови главни и одговорни уредник Мирослав Милаков захтевао од новинара да се учлане у СНС како би задржали посао.

Портал Јужне вести објавио је у јануару ове године мејл послат телевизијама у власништву Милосављевића чију аутентичност је, како се наводи, потврдило више извора, а у ком се налаже координисана медијска кампања против опозиционих лидера.

Милосављевићеве телевизије су само у току прошле године добиле више од 50 милиона динара из буџета локалних самоуправа, према писању Раскрикавања.

Пратите БПИНФО.РС на ФЕЈСБУКУ:
www.фацебоок.цом/БПинфо.рс

Пише: Филип Рудић