Ово поврће јача имунитет и снижава крвни притисак, а идеално је за топљење сала

Foto: zoomteam/depositphotos.com

Ако сте одлучили да примените пролећно чишћење организма или постите, обавезно у исхрану уврстите – келерабу.

Поврће богато витаминима Ц и Б препоручује се за јачање имунитета, код хипогликемије и дијабетеса, јер регулише ниво шећера, а снижава и крвни притисак захваљујући калијуму. Идеално је и за скидање килограма.

Користи се за припрему различитих специјалитета, од ње се праве здраве салате, супе, чорбе, предјела. Најбоље је да је једемо у сировом стању, јер се кувањем или гриловањем делимично губе нутритивна својства, пишу Новости.

Истраживања показују да редовно конзумирање свеже келерабе побољшава апсорпцију гвожђа у организму, јача кости, регулише пробавни и лимфни систем, чува зубе и десни. Садржи благотворне састојке попут индола, сулфорафана и изотиоцијанита, који имају антиканцерогено дејство, а спречава и појаву едема, кандиде и вирусних обољења.