Otvoreno Prihvatilište za stara i odrasla lica u Futogu

U Futogu je danas otvoren novi rekonstruisani objekat Gerontološkog centra „Novi Sad“, Prihvatilište za stara i odrasla lica, za čiju su adaptaciju i saniranje Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine i Grad Novi Sad izdvojili 120 miliona dinara.

Tom prilikom, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je trajno opredeljenje i obaveza vlade na čijem je čelu da stvori odgovarajuće uslove za život i rad u svim ustanovama socijalne zaštite čiji je pokrajina osnivač.

„Za Pokrajinsku vladu unapređenje socijalne zaštite jedan je od glavnih prioriteta. To najbolje pokazuje činjenica da smo 2016. godine, kada smo preuzeli odgovornost za vođenje AP Vojvodine, za tu oblast zatekli budzet od svega 400 miliona dinara, a da je ove godine za sve njene segmente opredeljeno 726 miliona dinara“, istakao je predsednik Mirović.

On je dodao da je dogradnja i renoviranje Prihvatilišta jedna u nizu zajedničkih investicija koju realizuju Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad i da je to, kako je rekao, potvrda ostvarivanja politike okupljanja oko projekata od vitalne važnosti za građane pokrajine.

Ovom prilikom, predsednik Mirović najavio je i rekonstrukciju stare zgrade Gerontološkog centra u Futogu za koju je Pokrajinska vlada već izdvijila 39 miliona dinara.

“Socijalno odgovorna politika Grada Novog Sada jedan je od aksioma politike koju vodimo i to je bio razlog da zajedno sa Pokrajinskom vladom krenemo u ovu investiciju. Ovo je ulaganje u budućnost naših građana, kojima je ova vrsta pomoći potrebna”, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

“Smatram da ćemo na ovaj način, znatno unaprediti uslugu smeštaja u Prihvatilištu i uspešno smanjiti rizik od beskućništva, jer možemo da odgovorimo na mnogo veći broj potreba na teritoriji grada Novog Sada, a i šire”, izjavila je direktorica Gerontološkog centra Slavica Škrbić.

Otvaranju Prihvatilišta prisustvovali su pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predrag Vuletić i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nenad Nerić.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.