Који хороскопски знак је најбољи супруг ?!

Да ли познајете довољно особу са којом живите у браку, или коју волите, или са којом бисте можда могли и желели да проведете цео живот? Откријте уз помоћ астрологије брачне особине свог партнера…

Ован

Уколико постоји „чист“ тип Овна, он може бити врло пожељан за све врсте ближих контаката. Припада оној групи мушкараца о коме маштају све девојке. Има једну романтичну представу о ономе што жели од своје жене или од жене уопште: на првом месту жена мора бити лепа, паметна, па тек онда добра. У мишљењу је ковенционалан, тако да ни у љубави не попушта „боемском“ типу романси.

Од жене коју изаберу, траже високу моралност у сваком погледу, иако се често сами не придржавају тих норми. У ствари, он не подноси никакву врсту случајних „љубавних афера“. Врло је отворен, али увек тражи и неку врсту задовољства изван куће: најчешће је то секс, јер уколико га то у кући не задовољи, он ће га потражити на другој страни.

Мушкарац Ован је поносан, потпуна је личност и кроз цео свој живот слаће жени романтичне позиве. Његов највећи проблем у браку је како да задовољи своју романтичну концепцију физичке љубави. На том пољу има готово незајажљиве апетите које не може да сублимира. Жена која жели Овна за мужа може рачунати на дуговечност ове везе само ако се са њим усклади физички, односно, сексуално.

Бик

Као супруг, Бик има најбоље особине од свих у Зодијаку. Постоје неки описи Бика као неморалног, међутим, ово може бити истина само ако се има у виду његова јака потреба да задовољи свој интензиван физички живот. Он је благ, добродушан и веран. Никада неће занемарити свој дом и породицу због било ког другог интереса. Овај тип обожава своју жену и децу и изузетно се труди да им обезбеди најбоље услове живота, образовање, одећу и забаве које нуди свет. Овај тип мушкарца најчешће се жени девојком која је бољег материјалног и социјалног положаја од њега, зато што је руковођен амбицијом да успе и да се креће у вишим друштвеним круговима.

Венера му даје изузетан смисао за лепо, што доприноси томе да Бик увек за себе тражи лепу и згодну жену. Они обожавају да други зависе од њих и воле да се осећају тако као да сами све пружају жени и деци. Кад се једном ожени, тешко се разводи.

Близанци

Ово није тип посесивног мушкарца, нити је тип за посесивну и страствену жену. Ови мушкарци су интересантне особе, талентовани, интелектуални и друштвени. Многи мушкарци овог знака су новинари, писци или научници.

Њихов породични живот је оскудан. Он тражи жену која ће пратити његове менталне интересе. Жели да промени њену околину и начин живота, ма какав да је. Жене овог мушкарца морају научити да се мире са његовим генералним интересом за друге људе и за друге жене. Воли да флертује, али ти његови излети у ствари никада нису озбиљни. Ако пронађе жену која може дати смисао и смер његовом животу, али која га ни на који начин неће спутавати, нити вршити притисак на њега, брак са њим би могао бити успешан.

Рак

Мушкарац Рак није особа са којом је живот лак, упркос општем уверењу да су Ракови, као зодијачки знак, врло пријатне особе. Овај тип је могиће поделити у две групе: у прву спадају мушкарци који воле своју кућу, али су напорни, цепидлаке и критични. У други тип спадају пасивни, лењи и незаинтересовани мушкарци који се најчешће жене из користи, наслеђа или због положаја, односно, из било ког разлога који ће им на лак начин пружити стицање добара или положаја. Наравно, овај тип је занимљив и симпатичан, али само онда када то сам изабере.

Међутим, било који муж Рак, ма ком типу да припада, проводи у својој кући много више времена него остали мушкарци.

Гаји дубоки традиционални осећај за дом и породицу и има много од квалитета који се односе на жену овог знака.

Променљивост и сентименталност могу се разумети као карактерне црте једне жене, али када се ради о мушкарцу, ове особине нису баш идеалне, посебно када се јаве у великим дозама. Иако воли и жену и децу, он у суштини ничим није до краја задовољан: увек може наћи нешто што би критиковао или на шта би се жалио. Ови људи су јако сензуални и траже непрекидну еротску стимулацију. По правилу су довољно верни, уколико су њихове жеље задовољене код куће. Он је и плашљив, те зато избегава опасности кад год је то могуће.

Лав

Мушкарац Лав улази у брачни живот сасвим збуњен. Способан је да много заради и воли да се то види и на деци и на њему. Он је невероватно поносан, али не само на њих, већ пре свега на самог себе. Захтева да је увек у центру пажње и жели да се сав породични живот врти око њега као што се планете врте око Сунца.

Врло је љубазан, симпатичан и посвећен породици, али на свој начин. Никада, међутим, неће толерисати непоштовање сопствене личности или неред. У својој глави он унапред фиксира шта је дужност његове жене и деце. Његова љубав је дубоко романтична и врло апсорбујућа, зато што верује да има права на све њих. Иако је врло страствен, он ће често бескрупулозно тражити авантуре са другим женама, како би се потврдио као мушкарац.

А пошто је у принципу конзервативан, никада поред себе не би могао да поднесе жену која би се исто тако понашала. Она мора имати скрупула у сваком погледу и мора бити ван сваке сумње. Пошто је у његовој природи да суди, пре другима него себи, изабраће жену која има највише стандарде савршенства.

Просечан Лав је добар муж. Његова племенитост, доброта и страствена лојалност у великим животним питањима и његово заиста велико srcе чине га врло сигурним и задовољавајућим мужем за осетљиву, нежну и женствену жену.

Девица

У суштини, једини прави тип за жену Девицу је мушкарац Девица. Он није заинтересован ни за љубав, ни за страст, нити је посесиван. Они су најчешће конвенционални, конзервативни и прихватају домаћи живот, јер је то део друштвене игре. Воле да воде свој приватни живот на пријатељској основи, као да је у питању комерцијални однос. У многим случајевима, преферирају да остану нежење, јер је то некако природна особина овог знака.

У мањој или већој мери, ова особина карактерише све мушкарце рођене у овом знаку. Као мужеви, имају много особина као и жене Девице. Једна од добрих ствари је та што је то способан мушкарац, који обезбеђује комфоран и луксузан живот својој породици.

Може бити врло критичан, незадовољан, а некад и досадан због своје хипохондрије. Он чува свој дом и штити своју породицу од материјалне пропасти. Мушкарац Девица, и када нема осталих лоших комбинација у хороскопу, није сувише мужеван. Он има сасвим малу мушку доминацију у својој појави и наступу. Нема страствене потребе и његов најдубљи домет у љубави је флертовање или напросто само љубавна предигра. Никада неће ни покушати да буде страствени љубавник, а његов поглед само на просечну сексуалну активност није баш много ентузијастичан.

Вага

Оно што је речено за Ваге као супруге, не може се рећи и за Ваге мушкарце, јер они ни у ком случају нису „лаки“ људи за заједнички живот. По темпераменту њима баш не одговара домаћа атмосфера и брачни живот, али и поред тога, они су врло страствени, окренути традицији, па тако ни брак не потцењују. Вага супруг је разуман, он је рођени судија у свему, и ниједан зодијачки знак не може са толико мудрости уредити свој живот као он. Једна од његових највреднијих врлина је да судбину свога дома држи у својим рукама: ниједан други зодијачки знак нема ту способност.

Нижи тип Ваге није довољно интелигентан, површан је и незаинтересован. Позитиван тип обезбедиће све за своју породицу, а својој жени пружиће како елеганцију и луксуз у одевању и накиту тако и у кући. Он је способан да буде врло стрпљив, али и врло страствен. За њега је љубав велика уметност. Овај тип мужа може бити јако разочаран уколико не нађе партнерку која може адекватно одговорити његовим страстима. Али чак и када има доброг партнера, Вага ће понекад тражити излете са стране. Међутим, он се никада први неће сетити развода, чак и ако је његов породични живот лош и без узбуђења.

Шкорпија

Са њим је најтеже остварити брачну хармонију или успешан заједнички живот. Једини начин на који је то ипак могуће извести је да његова супруга буде увек у сенци и да га слепо прати у свим његовим настојањима. Не подноси доминантне жене у било ком погледу.

Он је типична старомодна душа, у кући је тиранин, као и у осталим видовима друштвеног комуницирања. Његове љубавне реакције су толико снажне и екстремне, да је некад склон и насиљу. Међутим и овај знак ипак има неколико шанси за срећу. Пре свега, он је често врло успешан на свом послу и способан је да издржава сам, својим радом, и жену и децу, коју најчешће обожава. Он је врло посесиван и љубоморан мушкарац.

У ствари, без обзира на то колико љубави и пажње му је поклоњено, он ће увек имати разлога за сумњу и стално ће веровати да и жена и деца и пословни пријатељи раде против њега. Иако најчешће све умишља, у неку руку то ће бити његов примус мотор. У дубини, његови осећаји за жену и децу су заиста племенити, али он никада неће научити да их изрази на прави начин.

Његова себична љубав загорчаваће живот и њему и другима. Сексуална незајажљивост такође је део његове природе. Његове жеље су огромне, а задовољство које жели такође.

У питању моралности начела је као и са женом овог знака.

Стрелац 

Овај тип мушкарца захтева мудру и тактичну жену. Ово је, у ствари, карактеристика свих мужева, али са том разликом што су Стрелци помало цепидлаке и много су склонији примећивању лошијих страна и грешака свог партнера. Није баш „рођен“ за брачни, односно, породични живот. Његов интерес за свет је огроман. По природи је хуман, тако да ће на неки начин учествовати у раду разних друштвених организација и у решавању практичних проблема своје заједнице.

Он је, у сваком погледу, човек јавности. Толико је мегаломан да му често сопствени живот изгледа мали и незанимљив. Уколико се његови укуси промене, не види зашто би наставио са изражавањем симпатије према некој особи. Чак и ако му ништа посебно не смета, живот и љубав посматра само као део спортске игре. Наравно, он је „јак“ у браку. Његова жена мора бити широке свести, ослобођена љубоморе и помало безлична, чак и ако то није њена права природа.

Она ће морати да буде права уметница како би у свему могла да га прати и да задовољава његове интересе. Са овим мушкарцима није тешко живети. Али због њиховог недостатка осећаја, великог нестрпљења за било шта што је ограничено или строго утврђено правилима, супруга овог типа мораће да прошири своје хоризонте, како би са њим била на равној нози.

Њихове страсти су спортске и авантуристичке. Они су весели и занимљиви момци, који љубав доживљавају као срећну околност. Сви њихови осећаји и жеље усмерени су на брзу и моменталну акцију.

Јарац

Иако овом типу мушкарца савршено одговара породични живот, он ни на који начин не доприноси његовом душевном испуњењу. Овај тип мушкарца пристаје на женидбу, али су његови лични разлози за то најчешће себични. Као мужеви, они су изузетно добри зато што су амбициозни и често врло успешни у свом послу, тако да могу много да зараде и да материјално обезбеде своју породицу.

Они не дају баш много слободе за акције својим женама. Чак и када у кући има много новца, они се за сваки динар морају питати. Он је диктатор исто колико је и конзервативан, и када је у питању трошење његовог новца, брзо може да падне у ватру. Жена је, у домаћинству у коме је он генерал, само поручник. Као генерал, он је прецизан, тиранин, деструктиван и неразуман, крши сва права када нису у складу са његовим жељама. Све се мора подврћи крутој и строгој дисциплини. Није баш идеалан емотивни партнер за своју жену, јер нема ни способности ни жеља да себе са неким дели, и да направи атмосферу задовољства и уживања. Његове страсти су јаке али и брзе. Наравно, све ове лоше особине могу бити ублажене од стране мудре, нежне и стрпљиве жене.

Водолија

Он је најдивнији и најплеменитији муж од свих зодијачких знакова. Није пламени љубавник, његово srcе није ватрено, али је поштен и искрен. Али, иако су друштвени, симпатични и благи, они брак схватају као део друштвене шеме. Како су кооперативни, они могу усрећити жену којом се ожене. Промишљени су, савршени џентлмени у сваком погледу, а према својој жени и деци се односе и са поштовањем и пажњом. Међутим, слику о њима квари известан степен безличности. Изгледа да многе жене више воле посесивније и доминантније типове мушкараца но што је то случај са Водолијом.

Његова безличност може се учинити као незаинтересованост, коју ниједна егоцентрична жена не може да поднесе. У сваком случају, идеално би им било да се жене са врло паметним женама, интелектуалкама, које исто као и они имају и своју професију и каријеру.

Рибе

Муж Риба је пун несумњивих доброчинстава за жену и децу. Он је један од најомиљенијих и најпажљивијих мушкараца, који своју жену представља са учтивошћу. У кући проводи више времена него остали мушкарци, осим можда мушкарца Рака, али он није у стању да своју породицу обезбеди, па иако често жели да своју жену обрадује, он заправо нема шта стварно да јој да. А што је најгоре, и он понекад губи смисао за реалност.

Његови снови, појмови и идеје, изгледају стварни само њему. Неспособан је да се носи са многим животним проблемима. Ове карактеристике нису баш пожељне за брак, посебно када се ради о борби за егзистенцију. Његови основни недостаци су губитак стабилности, снаге и енергије. А све ово тако је битно за човека који ступа у брак и од кога се очекује да издржава породицу. Уколико нађе стабилну и одлучну жену која ће моћи да га усмерава на праву страну, живот са њим могао би бити диван.

Мушкарци Рибе су сензуални и траже задовољавајућег партнера за дружење, али и за секс. Њему је сексуално задовољство од изузетне важности и тражиће га читавог живота.

Извор: Супер Жена