Vučić: Izbori krajem marta ili početkom aprila, biće promena čelnika na lokalu

0
359

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da će parlamentarni izbori biti održani verovatno krajem marta ili početkom aprila naredne godine i ocenio da će biti „najteži“ izbori, jer će, kako je naveo, „mnogi želeti da Srbija više ne bude suverena i samostalna zemlja“, dok drugi „hoće da pljačkaju još više“.

Obraćajući se članovima Glavnog odbora SNS-a u Beogradu, Vučić je pozvao funkcionere naprednjaka da se tokom leta spreme za izbore i da građanima „govore istinu po pitanju Kosova i Metohije, Crne Gore, naše spoljne politike“.

„Hoću da razgovarate sa ljudima, nemojte da vam to bude teško. Nemojte da govorite da smo uradili nešto što nismo uradili, nemojte da ih obmanjujete već im govorite istinu“, kazao je predsednik SNS-a i najavio da će u naredne tri nedelje obići stranačke opštinske odbore u Beogradu.

Vučić je kritikovao pojedine funkcionere naprednjaka navodeći da su „više energije potrošili na međusobne spletke i svađe“ nego što su, kako je rekao, odgovorili političkim protivnicima SNS-a.

„Ne mogu više to da slušam, pozabavite se malo političkim protivnicima. Postavite nekad svoja leđa, a ne uvek da to budu Vučić i trojica oko njega“, naveo je lider naprednjaka.

Aleksandar Vučić je izjavio je da će biti kadrovskih promena u lokalnim samoupravama u kojima je SNS na vlasti, kao i na stranačkim listama za lokalne i parlamentarne izbore.

On je rekao da će neki od lokalnih funkcionera SNS-a „dobrovoljno“ otići sa funkcija, navodeći da je „prirodno“ da dođe do fluktuacija unutar stranke i da se oslobađa prostor za nove ljude.

„Moj predlog je da izađemo sa velikim brojem novih, mladih ljudi, koji će imati želju, strast, energiju da pokažu koliko vole svoje selo, svoj grad i zemlju i koliko su u stanju da se bore za Srbiju“, rekao je Vučić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.