Вучић: Избори крајем марта или почетком априла, биће промена челника на локалу

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Председник Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је да ће парламентарни избори бити одржани вероватно крајем марта или почетком априла наредне године и оценио да ће бити „најтежи“ избори, јер ће, како је навео, „многи желети да Србија више не буде суверена и самостална земља“, док други „хоће да пљачкају још више“.

Обраћајући се члановима Главног одбора СНС-а у Београду, Вучић је позвао функционере напредњака да се током лета спреме за изборе и да грађанима „говоре истину по питању Косова и Метохије, Црне Горе, наше спољне политике“.

„Хоћу да разговарате са људима, немојте да вам то буде тешко. Немојте да говорите да смо урадили нешто што нисмо урадили, немојте да их обмањујете већ им говорите истину“, казао је председник СНС-а и најавио да ће у наредне три недеље обићи страначке општинске одборе у Београду.

Вучић је критиковао поједине функционере напредњака наводећи да су „више енергије потрошили на међусобне сплетке и свађе“ него што су, како је рекао, одговорили политичким противницима СНС-а.

„Не могу више то да слушам, позабавите се мало политичким противницима. Поставите некад своја леђа, а не увек да то буду Вучић и тројица око њега“, навео је лидер напредњака.

Александар Вучић је изјавио је да ће бити кадровских промена у локалним самоуправама у којима је СНС на власти, као и на страначким листама за локалне и парламентарне изборе.

Он је рекао да ће неки од локалних функционера СНС-а „добровољно“ отићи са функција, наводећи да је „природно“ да дође до флуктуација унутар странке и да се ослобађа простор за нове људе.

„Мој предлог је да изађемо са великим бројем нових, младих људи, који ће имати жељу, страст, енергију да покажу колико воле своје село, свој град и земљу и колико су у стању да се боре за Србију“, рекао је Вучић.