Ултимативни анти-агинг водич – Који третман је најефикаснији за вас

Foto: Pixabay

Борба против знакова старења једна је од најактивнијих битака које воде људи од давнина. Још су средњовековни алхемичари безуспешно трагали за еликсиром младости. Данас постоји велики број сјајних неинвазивних начина да кожу учинимо лепшом и млађом.

ПРП Плазма

Третман ПРП плазмом који се комбинује са дерматолошким ласерима растуће је популаран естетски третман звог своје високе ефикасности у комбинацији са неинвазивном природом. Овај третман функционише тако да користи оно што се већ налази у нашем телу, конкретно крвну плазму и њена својства да убрзају регенерацију ћелија да нас подмлади. Након што се из нашег тела извади крв и из ње извлаче делови плазме одговорни за подстицање регенерације ћелија, ови корисни састојци убризгавају се у критична подручја којима је убрзана обнова неопходна. Таква подручја су она где имамо видљиве фине линије и боре и пукотине на кожи, па чак и стрије или ожиљци и пигментације. Овај третман идеалан је за зрелу кожу којој је опала могућност самообнове и треба јој буст, али је добар и код превенције онда кад почну да се појављују прве боре на лицу.

Фото: Пиxабаy

Хијалуронски филери

Хијалурон је супстанца одговорна за хидратацију наше коже. Хијалурон за себе везује молекуле воде па не само да нашу кожу чини хидриранијом већ јој тиме повећава и волумен и еластичност а заслужан је и за синтезу колагена. Због тога се све већи број људи одлучује за третмане хијалуронским филерима који смањују видљивост бора и линија на кожи, али и истичу природну лепоту нашег лица додатно га контуришући у форми неоперативног лифтинга јагодица. Хијалуронским филерима може се повећати и волумен циљаних регија попут усана чиме додатно постижемо младалачки изглед. Све популарнији хијалуронски филери налазе се у геловима глатке конзистенције који се апликују испод коже. Процес је потпуно безболан, а ефекат траје и од годину дана до 18 месеци од момента апликације филера.

Фото: Пиxабаy

Мезотерапија

Мезотерапија је све популарнији естетски третман који може да се користи на различитим деловима тела и третира целулит и стрије али и неправилности на лицу и то широк спектар – од финих линија и бора, преко пигментација, до надутости, отока око очију, подочњака и тамних мрља на лицу. Осим овога, мезотерапија се примењује и са циљем поспешиванај сјаја и волумена коже због снажних хидрирајућих својстава. Може да се убризгава и у теме главе са циљем храњења косе и подстиче пораст волумена косе доводећи до ње директно све потребне хранљиве састојке. Мезотерапија је третман који се за потпуност ефеката понавља и до 6 пута, а састоји се од мезотерапеутских коктела који се могу у многоме разликовати по саставу, и микроиглица којима се убризгавају. На основу вашег типа коже, циљане регије коже коју третирамо и ваших специфичних потреба у ласер центрима се креира мезотерапеутски коктел баш за вас. Он може садржати воду, витамине, минерале, хијалурон и друге корисне и природне супстанце. Потом се под локалном анестезијом нанетом у форми креме микроиглицама убризгава у мезодерм наше коже. Процес опоравка је толико кратак да се одмах можемо вратити свакодневним активностима.

Фото: Пиxабаy

Лифтинг лица радиофреквентном енергијом

Радиофреквентна енергија спада у последње речи технологије када је естетска хирургија у питању. Овај неинвазиван процес популаран је због стимулације колагена, који је заслужан за еластичност коже. До тридесете године живота наша кожа је способна да синтетише довољну количину колагена, али са заласком у касније године ова њена способност опада  и због тога многи посежу за алтернативним начинима да подстакну лучење колагена. Радиофреквентна енергија стимулише продукцију новог и реорганизацију постојећих молекула колагена у кожи. На тај начин кожи се враћа стара еластичност и чврстина, чиме се уклањају и све нежељене промене коже, од опуштености, посебно у регији врата и деколтеа и на линији доње вилице и браде, преко губитка тонуса лица и настанка финих линија и бора.

Индустрија лепоте развија се том брзином да је лепота и младост нашег лица у нашим рукама, доклегод паметно бирамо процедуре и стручњаке који их изводе.