Kup Vojske Srbije: Prvi pehari ergeli Karađorđevo

0
320

KARAĐORĐEVO – Drugog dana „Kupa Vojske Srbije“, manifestacije koja se održava u Karađorđevu, organizovana je izložba pastuva arapske i lipicanerske rase, a potom revijalno takmičenje dvoprega i četvoroprega.

Predsednik Skupštine opštine Bačka Palanka Mita Lačanski, pozdravio je domaćine, takmičare i goste i poželeo im ugodan boravak na obnovljenom hipodromu ergele Karađorđevo.

„U prilici smo da posle 12 godina budemo danas na ovom prelepom hipodromu koji je u prošlom vremenu bio poznat ne samo u granicama SFRJ nego i u okruženju. Danas se zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos da se obnovi i uživamo u konjičkim trkama koje počinju ovom manifestacijom. Mi u Bačkoj Palanci dobili smo još jednu turističku manifestaciju koja će, nadam se, u narednom vremenu biti interesantna kako za sve iz naše zemlje tako i za one iz celog sveta“, istakao je Lačanski.

Na izložbi rasnih pastuva u konkurenciji konja arapske rase pobednik je El Mačo, vlasnika Dejana Konstadinovića, a u konkurenciji konja lipicanerske rase Siglavi Zora 40 sa ergele Karađorđevo. Treće mesto toj ergeli doneo je konj Konverzano Drava 14.

Pehare je vlasnicima konja uručio direktor Vojne ustanove „Morović“ major Miroslav Blagojević.

Žiri je radio u sastavu: prof. dr Dragiša Trailović sa Veterinarskog fakulteta u Beogradu, predsednik žirija, Ivica Bogadi, internacionalni sudija za konjički sport iz Osijeka, Ljubiša Aleksić, nacionalni sudija iz Valjeva i Draža Makević iz Šapca. Oni su ocenjivali: eksterijer konja sa svim elementima, temperament, poslušnost i hod.

Pratite BPINFO.RS na FEJSBUKU:
www.facebook.com/backapalankainfo

Izvor: Vojska Srbije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.