Štrajk prosvetara najavljen za petak, protesti i tokom septembra

0
237

Sva četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika protestovaće u petak 31. avgusta.

Oni će tražiti od Vlade Srbije da prosvetni radnici sa sedmim stepenom obrazovanja budu prebačeni u devetu platnu grupu, izjavila je agenciji Beta predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković.

Ona je kazala da će štrajk početi u petak u 12 časova ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, da će zatim prošetati do Vlade Srbije i da će zatim otići do Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Janković je kazala da je taj štrajk uvod u seriju štrajkova u septembru, te da će prosvetari štrajkovati skraćenjem časova na 30 minuta prvog dana škole, 3. septembra, zatim 11, 19. i 27. septembra.

Upitana koliko bi škola moglo da se priključi štrajku, Janković je rekla da samo Unija ima svoje članove u 736 škola, te da se očekuje da broj bude veći.

Predstavnici sva četiri sindikata nezadovoljni su time što su prema sistemu platnih razreda smešteni u osmu platnu grupu, dok su ostala zanimanja sa istim stepenom obrazovanja smeštena makar u devetu radnu grupu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.