Analiza: Bačka završila misiju u Super ligi!

0
316

Bačka je završila misiju u Superligi Srbije, ispala je zasluženo u Prvu ligu Srbije i od jeseni će „Plavi“ pokušati da se vrate, ali pitanje je kako i zašto je moralo ovako da se završi, da li će iko od rukovodstvo preuzeti odgovornost za ovakav rezultat?

Trogodišnje učestvovanje u Superligi Srbije završilo se sinoć na „Vavi“ porazom od Dinama iz Vranja rezultatom 1-0.

Bačkopalančani su ispunili stadion i došli da pomognu igračima da se domognu baraža po velikom nevremenu pred oko 4000 ljubitelja fudbala Bačka nije uspela. Pitanja je mnogo, ali svakako jedno para uši, a ono glasi „Zašto je Bačka ispala iz Superlige Srbije?”

Pre početka sezone najavljivali su iz Bačke ulazak u PLAY-OFF. Tadašnj trener Dejan Čelar i njegovi saradnicu radili su odlično i beležili odlične rezultate na početlku sezone, ali je posle 15. kola smenjen i to je ispostavilo bila velika greška rukovodstva. Zašto je smenjen Dejan Čelar?

Zatim na mesto trenera dolazi Dragan Đorđević koji je ekipu vodio samo sedam utakmica i ništa napravio nije osim što je oterao Nemanju Mladenovića do tada najboljeg pojedinca u redovima „Plavih“ pravdajući se da je takvu odluku donelo rukovodstvo kluba zbog kršenja klupskog pravilnika, a po gradu se pričalo da je istina sasvim drugačija, da je navodno “oteran” je zbog visokih transfer rata.

Foto: fkbacka.com

Bačka je posle 21. kola bila na 12. mestu i na zimsku pauzu otišla sa realnim šansama da obezbedi opstanak, jer se posle odlaska Čelara znalo i videlo da od Play-off doigravanja nema ništa.

Đorđević je smenjen u zimskoj pauzi, a na njegovo mesto došao je Zoran Govedarica koji je pokušao da kroz zimske pripreme razmrda igrače, osveži igrački kadar i da u ranim kolima Play-out takmičenja obezbedi opstanak. Uprava je obezbedila odlazak na pripreme u Antaliju gde se tih 15 dana u tom Turskom gradu po svemu sudeći “kao nešto treniralo”, a istina je drugačija. Očigledno da je tamo bilo svega, a najmanje treniranja. Dovedeno je 10-ak igrača i činilo se da će biti bolje a ono…

Foto: Stojan Maleš

Od 22. kola Bačkin brod počeo je strmoglavo da tone i na kraju je i potonuo.

Od prve utakmice sa Partizanom ovog proleća, pa sve do sumnjivog poraza u Nišu visokim rezultatom 5-1 videlo se da će Bačka voditi grčevitu borbu za opstanak.

Tako je i bilo od sedam utakmica u Play- out doigravanju, pobedio se samo Spartak u Subotici i odigrali su dve utakmice nerešeno, a ostale sve izgubili i to nenormalno velikom razlikom.

Uveliko se po gradskim kuolarima pričalo da je u rezultate Bačke ušla kladionica i da su neki od poraza “naštelovani” upravo za kladionice.

Posle poraza od Zemuna sa 7-0, Zoran Govedarica je podneo ostavku jer kako je rekao, nije hteo da bude deo „nefudbalskih stvari“.

Trivo Ilić je doveden dva kola pred kraj Superlige, međutim, čovek je imao nedovoljno malo vremena da bi nešto popravio, jer je za sve već bilo kasno.

Foto: BPinfo.rs

Uprava treba i sama da podnese odgovornost, da se napravi analiza. Bogu hvala, direktora u klubu ima pet, skoro pa kao igača, te bi morali dobro da izanaliziraju ovaj krah. Nemoguće je da su svi treneri jedini krivci za ovaj neuspeh. Kako i sami kažu, nisu oni dovodili igrače već članovi rukovodstva u saradnji s koje kakvim kvazimenadžerima na neke preporuke. Zašto u prvom timu Bačke nema nijednog igrača iz omladinskog pogona? Da li je moguće moguće da nema talentovane dece?

Politika Bačke je godinama takva da se veća pažnja poklanja i daje igračima sa strane nego svojoj deci iz kluba. U ekipi sem Bjeloša nema nijednog Bačkopalančana što je nepojmljivo.

Fudbal se igra i u Prvoj ligi Srbije, ali boli način na koji se ispalo iz Superlige Srbije jer ni Dinamo ni Zemun ni Rad, pa i Mačva nisu bolji od Bačke.

Nekom je odgovarao ovakav scenario?! Ljudi iz kluba su sami sebe izbacili iz lige i to je jedina istina i mislimo da oni i trebaju da preuzmu odgovornost na sebe.

Ipak i ovo će se jednom lane zvati. Vreme je da se u Bačkoj napravi veliki zaokret za bolje sutra.

Pratite BPINFO.RS na FEJSBUKU:
www.facebook.com/BPinfo.rs

Autor: BPinfo.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.