SVEČANO URUČENI UGOVORI ZA KUPOVINU KUĆA

Branislav Šušnica

Predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica potpisao je danas, 14. septembra 2018. godine, ugovore sa dvanaest izbeglih lica koja žive na teritoriji opštine, a koja su stekla pravo na dodelu sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicama kao i dodelu paketa pomoći u vidu građevinskog materijala za poboljšanje uslova stanovanja.

Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su Džejms Stokstil, predstavnik OEBS-a, Jadranka Marić, predstavnik UNHCR-a, Ivana Ćurko, okružni koordinator Komesarijata za izbeglice i migracije i Zdravka Mernjik, poverenik Komesarijata za izbeglice u opštini Bačka Palanka.

Donatorska sredstva u ukupnom iznosu od 132.000,00 evra obezbeđena su putem Banke za razvoj Saveta Evrope, a vrednost svakog od potpisanih ugovora iznosi 11.000,00 evra, od čega je 9.500,00 evra namenjeno za kupovinu kuće, a 1.500,00 evra je vrednost paketa građevinskog materijala.

Opština je 2015. godine podnela prijavu na Javni poziv za dodelu grantova iz sredstava Regionalnog stambenog programa za rešavanje stambenih potreba izbeglica na teritoriji opštine putem kupovine seoskih kuća i dodelom paketa pomoći namenjenim za poboljšanje uslova stanovanja. Januara 2016. godine Opština je raspisala javni poziv za dodelu sredstava za četrnaest korisnika. Uslove je po konkursu ispunjavalo 27 korisnika, te je avgusta 2016. godine prvih 14 rangiranih dobilo sredstva. Sporazumom o donaciji koji je potpisan 2. oktobra 2017. godine između Republike Srbije i Banke za razvoj Saveta Evrope u okviru Potprojekta 7 Regionalnog stambenog programa, obezbeđena su sredstva i za ostala lica koja su konkurisala. Obzirom na protok vremena od rangiranja pa do novih sredstava, Komisija je utvrdila da od preostalih 13 lica 12 ispunjava uslove konkursa.

Korisnici su svoje nove domove pronašli u Gajdobri, Novoj Gajdobri, Silbašu, Pivnicama, Obrovcu, Tovariševu i Mladenovu.

Pratite BPINFO.RS na FEJSBUKU:
https://www.facebook.com/backapalankainfo

Autor: BPinfo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.