ODRŽANA 104. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE BAČKA PALANKA

Opštinsko veće je na 104. sednici, održanoj 14. septembra 2018. godine, utvrdilo Predlog odluke o pristupanju donošenja Statuta opštine Bačka Palanka koji je potrebno uskladiti sa izmenjenim Zakonom o lokalnoj samoupravi. Za izradu Statuta biće obrazovana posebna komisija, a Statut će proći i javnu raspravu pre usvajanja.

Veće je utvrdilo i predlog Odluke o usvajanju Lokalnog akcionog plana za unapređenje rodne ravnopravnosti na teritoriji Opštine Bačka Palanka za period 2019-2022. godine. Pravni osnov za izradu i usvajanje Lokalnog akcionog plana nalazi se u Zakonu o ravnopravnosti polova, Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu Opštine Bačka Palanka. Obzirom da je aktuelni LAP usvojen za period 2014-2018. godine blagovremeno se pristupilo izradi LAP-a za period 2019-2022. godine koji je prošao javnu raspravu i koji će nakon današnje sednice biti upućen Skupštini opštine na odluku o usvajanju. U budžetu Opštine Bačka Palanka opredeljena su finansijska sredstva za realizaciju aktivnosti predviđenih ovim planom koje se, između ostalog, odnose i na prevenciju i unapređenje bezbednosti žena u zajednici, poboljšanje zdravlja žena kao i smanjivanje ekonomske nejednakosti između muškaraca i žena.

Većnici su doneli Rešenje o obrazovanju Konkursne komisije za izbor načelnika Opštinske uprave opštine Bačka Palanka i odluku o raspisivanju Javnog konkursa za popunjavanje položaja načelnika OU Bačka Palanka. Utvrđeni su i predlozi o izmenama i dopunama Odluke o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji opštine Bačka Palanka kao i Odluke o naknadi za zaštitu i unapređivanje životne sredine na teritoriji opštine Bačka Palanka. Na današnjoj sednici Opštinsko veće je odlučivalo i o drugim pitanjima iz delokruga svog rada.

Pratite BPINFO.RS na FEJSBUKU:
https://www.facebook.com/backapalankainfo

Autor: BPinfo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.