Платани посечени испред будућег Лидла, надлежни ћуте (ВИДЕО)

БАЧКА ПАЛАНКА: Два платана посечена су у главној улици у Бачкој Паланци. Велики трговински ланац, „Лидл“ који је 2018. године стигао у Србију, свој објекат убрзано гради и у Бачкој Паланци на адреси Краља Петра И 123.


Ради потребе изградње комплекса објекта „Лидл“, оно што је грађанима запало за око јесте да су посечена два стабла платана.

Редакција БАП ВЕСТИ већ три дана покушава да добије одговор од надлежних из општине Бачка Паланка. На питање зашто су морали бити посечени платани пред камерама нису хтели да објасне ни председник Комисије за сечу и орезивање стабала, ни руководилац Одељења за привреду, нити заменик председника општине као ни председник Скупштине општине.

Слична ситуација догодила се пре само неколико дана у Новом Саду, тачније на Футошком путу, где је такође у току изградња продавнице Лидл. Низ стабала, међу којима су и платани, посечено је и орезано ради изградње приступних саобраћајница.

Урбанистички пројекат за разраду локације за потребе изградње малопродајног објекта Лидл био је на јавној презентацији у општини Бачка Паланка у периоду од 28. септембра до 04. октобра. Отварање продавнице планирано је за септембар ове године.

Поводом сече платана у улици Краља Петра И од компаније Лидл Србија добили смо званично саопштење које преносимо у целости.

Од 510 платана колико их тренутно има у Бачкој Паланци, четири платана на Дунаву су под заштитом државе и њихова сеча је забрањена. О осталим платанима до сада је бринула локална самоуправа, али поставља се питање да ли ће доласком великих инвестиција њихова сеча постати уобичајена пракса, а грађанима Бачке Паланке остати само бетон и цигла.