Драган Димитријевић – Најлепше идеје за уређење дворишта (ВИДЕО)

БАЧКА ПАЛАНКА: Доласком топлих дана, многи посвећују пажњу уређењу дворишта. Једно од лепших дворишта у Бачкој Паланци има Драган Димитријевић а два пута је и награђиван на Конкурсу за „Најлепше двориште“, који расписује Општина Бачка Паланка.


Драган је дугогодишњи стручни сарадник Црвеног крста Бачка Паланка и председник УЛС Петар Томић из Бачке Паланке. Веома је активан на многим пољима која захтевају креативност и племенитост. Има уметничку душу, слика техником „уље на платну“ а највише ужива у декорацији ентеријера и екстеријера.

Много пажње посвећује уређењу свог дворишта. Наследио је много старина од деде и уклопио их у двориште модерним техникама. У дворишту се налази много врста цвећа, дрвећа, четинара… Како би ово двориште имало и дух, ту су Драганови кућни љубимци о којима веома брине. Има три паса, зеца, патке, кокошке, гугутке и још много тога.

Драган Димитријевић је учесник многих ликовних колонија широм земље а ускоро се спрема и за самосталну изложбу. У кући има свој кутак у којем слика и осећа се опуштено.

На тавану куће направио је малу галерију са старим предметима међу којима се налазе разни миљеи, шлингана постељина, стари фотоапарат, грамофон, рамови за слике као и новине из 50-их година.

По целој кући су слике уметника које Драган цени, као и његове уметничке слике. У одржавању комплетног дворишта помаже му и мајка. Заједно раде и велику башту са посађеним воћем.

Недалеко од града Драган и брат имају салаш на којем брину о великом броју домаћих животиња и проводе слободно време са породицом у природи. Пре четири дана добили су и принову, мало јагње, које је јако питамо и мазно.

За одржавање дворишта и куће треба доста времена и одрицања од неких друштвених активности али Драган ради с љубављу и зато успева све да постигне и резултати су видљиви.