Dragan Dimitrijević – Najlepše ideje za uređenje dvorišta (VIDEO)

0
701

BAČKA PALANKA: Dolaskom toplih dana, mnogi posvećuju pažnju uređenju dvorišta. Jedno od lepših dvorišta u Bačkoj Palanci ima Dragan Dimitrijević a dva puta je i nagrađivan na Konkursu za „Najlepše dvorište“, koji raspisuje Opština Bačka Palanka.


Dragan je dugogodišnji stručni saradnik Crvenog krsta Bačka Palanka i predsednik ULS Petar Tomić iz Bačke Palanke. Veoma je aktivan na mnogim poljima koja zahtevaju kreativnost i plemenitost. Ima umetničku dušu, slika tehnikom „ulje na platnu“ a najviše uživa u dekoraciji enterijera i eksterijera.

Mnogo pažnje posvećuje uređenju svog dvorišta. Nasledio je mnogo starina od dede i uklopio ih u dvorište modernim tehnikama. U dvorištu se nalazi mnogo vrsta cveća, drveća, četinara… Kako bi ovo dvorište imalo i duh, tu su Draganovi kućni ljubimci o kojima veoma brine. Ima tri pasa, zeca, patke, kokoške, gugutke i još mnogo toga.

Dragan Dimitrijević je učesnik mnogih likovnih kolonija širom zemlje a uskoro se sprema i za samostalnu izložbu. U kući ima svoj kutak u kojem slika i oseća se opušteno.

Na tavanu kuće napravio je malu galeriju sa starim predmetima među kojima se nalaze razni miljei, šlingana posteljina, stari fotoaparat, gramofon, ramovi za slike kao i novine iz 50-ih godina.

Po celoj kući su slike umetnika koje Dragan ceni, kao i njegove umetničke slike. U održavanju kompletnog dvorišta pomaže mu i majka. Zajedno rade i veliku baštu sa posađenim voćem.

Nedaleko od grada Dragan i brat imaju salaš na kojem brinu o velikom broju domaćih životinja i provode slobodno vreme sa porodicom u prirodi. Pre četiri dana dobili su i prinovu, malo jagnje, koje je jako pitamo i mazno.

Za održavanje dvorišta i kuće treba dosta vremena i odricanja od nekih društvenih aktivnosti ali Dragan radi s ljubavlju i zato uspeva sve da postigne i rezultati su vidljivi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.