Ово је вечера која ће вам отопити сало

Ако ове намирнице будете јели за вечеру, можете веома брзо да се ослободите сувишних килограма. Ипак, имајте у виду да ваш последњи оброк не треба да буде превише касно.

Риба

Богата је омега-3 масним киселинама и протеинима. Људи којима недостају омега-3 масне киселине лошије спавају током ноћи, а то води нездравој исхрани.

Иста је ситуација и са белим пилећим месом. Грилујте га, обарите или испеците на тефлону, и поједите за вечеру. Протеини ће вас брзо заситит и кренути у акцију топљења салчића док ви будете спавали…

Ораси

Ораси подижу ниво магнезијума, а такође обилују омега-3 масним киселинама. Помоћи ће вам да боље спавате, а и смањиће ризик од болести srcа, рака и дијабетеса. Они, такође, држе ситост, баш као и бадеми – зато су идеални за вечерњи оброк.

Млечни производи

Млеко је богато калцијумом. Истраживање из 2010. године спроведено међу женама које су пред менопаузом, а које су конзумирале храну богату калцијумом, показало је да су изгубиле значајне количине масних наслага. Осим што помаже у топљењу сала, калцијум побољшава и ваш сан. Дакле, пре одласка на спавање, добро се наједите – можете и да комбинујете млечне производе са месом и орашастим плодовима – резултати неће изостати.

Извор: Б92 / Фото: Тхинкстоцк илустрација