Ova ishrana sprečava prejedanje

0
197

Ishrana o kojoj se često govori kao o najzdravijoj sprečava prejedanje.

Svi znamo da je prejedanje jedna od najgorih stvari kada je reč o ishrani, mršavljenju i zdravlju. Međutim, prejedanje je zaista teško sprečiti u nekim slučajevima, ali novo istraživanje pokazuje da mediteranska ishrana u tome može da pomogne.

Studija sprovedena u australijskoj Školi medicine pokazala je da mediteranska ishrana pomaže ljudima da ne unose hrane više nego što im je potrebno.

Studija je sprovedena nad životinjama, ali tako da njihov način ishrane što više liči na ishranu ljudi – uključene su i namirnice biljnog porekla koje sadrže proteine, masti karakteristične za mediteransku ishranu, ali i životinjski proteini.

Ispostavilo se da one koje su hranjenje namirnicama koje odgovaraju mediteranskoj ishrani pojedu onoliko hrane koliko im je potrebno, dok ostatak ostavljaju.

„Poređenja radi, životinje kojima je davana drugačija hrana jele su daleko više i dobile su na kilaži“, ističe profesor patologije dr Kerol Šiveli.

„Brza, masna i kalorična hrana zastupljena je u ishrani zbog toga što kompanije žele da jedemo njihovu hranu i prave je tako da uvek želimo još, da se prejedamo. Mediteranska ishrana, sa druge strane, omogućava ljudima da uživaju u hrani bez prejedanja, koje je veoma zastupljen problem“.

Dr Šiveli ističe da se nada da će ova otkrića podstaći ljude da jedu zdravije namirnice koje su jednako ukusne, ali su i dobre za zdravlje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.