Muzej u Bačkoj Palanci zasijaće punim sjajem (VIDEO)

BAČKA PALANKA: Stručnjaci Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture su 12. marta, na poziv direktorke Kulturnog centra Bačka Palanka, posetili Muzej u Bačkoj Palanci, gde su izvršili uvid u predmete kojima Muzej raspolaže i u prostor samog objekta. Utvrdili su na licu mesta da sam objekat ima stopu kulturnog dobra te su ga evidentirali kao dobro koje uživa prethodnu zaštitu Zakona o kulturnim dobrima.

Iako je u celoj Srbiji u toku vanredno stanje zbog epidemije korona virusa i sva kulturna dešavanja su odložena, u Muzeju u Bačkoj Palanci vredno se radi. Sve postavke koje su bile sklonjene tokom renoviranja zgrade muzeja, sada se čiste, evidentiraju i prostorije sa postavkama intenzivno se pripremaju za posetioce.

Arheološki ostaci, neprocenjivi predmeti iz vremena vladavine Turaka, legat slikara Željka Drljače, etno kuća samo su neki od tematskih celina koje će krasiti Muzej u Bačkoj Palanci.

Takođe, u toku je i restauracija vrednih starih ikona i drugih umetničkih dela koje su bile u veoma lošem stanju, a restaurator Nebojša Anđelković im polako vraća stari sjaj.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.