Музеј у Бачкој Паланци засијаће пуним сјајем (ВИДЕО)

БАЧКА ПАЛАНКА: Стручњаци Покрајинског завода за заштиту споменика културе су 12. марта, на позив директорке Културног центра Бачка Паланка, посетили Музеј у Бачкој Паланци, где су извршили увид у предмете којима Музеј располаже и у простор самог објекта. Утврдили су на лицу места да сам објекат има стопу културног добра те су га евидентирали као добро које ужива претходну заштиту Закона о културним добрима.

Иако је у целој Србији у току ванредно стање због епидемије корона вируса и сва културна дешавања су одложена, у Музеју у Бачкој Паланци вредно се ради. Све поставке које су биле склоњене током реновирања зграде музеја, сада се чисте, евидентирају и просторије са поставкама интензивно се припремају за посетиоце.

Археолошки остаци, непроцењиви предмети из времена владавине Турака, легат сликара Жељка Дрљаче, етно кућа само су неки од тематских целина које ће красити Музеј у Бачкој Паланци.

Такође, у току је и рестаурација вредних старих икона и других уметничких дела које су биле у веома лошем стању, а рестауратор Небојша Анђелковић им полако враћа стари сјај.