Зашто се не зна тачан број заражених корона вирусом у општини Бачка Паланка? (ВИДЕО)

Грађани општине Бачка Паланка последњих дана са разлогом су збуњени јер не знају тачан број заражених корона вирусом у својој општини. Покрајинска Влада изнела је своје податке, број оболелих на сајту цовид 19 говоре друго, а до грађана последњих дана стижу незваничне, али проверене информације о већем броју заражених.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, је у саопштењу од 30. марта 2020. године изјавио да је број заражених у епидемији, изазваној вирусом ЦОВИД-19, у општини Бачка Паланка 9 (девет).

Неколико дана касније осванули су подаци на званичном сајту Министарства здравља, цовид -19, да је број заражених у општини Бачка Паланка 5 (пет). То је код грађана општине Бачка Паланка створило тоталну пометњу, неверицу, а могуће и панику.

Поједини медији су 28. марта објавили незваничну информацију да је вирусом заражена радница у пивари Цалсберг у Челареву. Компанија није потврдила ове наводе, али су неколико дана касније издали саопштење о привременој обустави рада на две недеље, почев од понедељка, 13. априла.

У настојању да добијемо тачне и званичне податке, надлежнима смо се обраћали путем мејла и телефона више пута, али одговоре нисмо добили.

Наша редакција је у петак, 10. априла дошла до незваничне, али проверене информације да су четири медицинске сестре Дома здравља Др Младен Стојановић позитивне на вирус цовид 19. Оне се налазе на новосадском сајму у привременој болници.

Стање медицинских сестара је стабилно и очекује се њихов брз опоравак и повратак на радна места. Сви остали запослени у бачкопаланачком дому здравља били су НЕГАТИВНИ на тестирању на вирус цовид -19.

У покушају да сазнамо тачан број заражених у општини Бачка Паланка и каква је тренутна епидемиолошка ситуација у Дому здравља Др Младен Стојановић, обратили смо се председнику Покрајинске владе Игору Мировићу. Добили смо следећи одговор:

Редакција БАП ВЕСТИ већ две недеље покушава да дође до релевантних података од званичних институција. Поставља се питање зашто Београд, Нови Сад и остали градови имају привилегију прецизног информисања, а мање општине, попут бачкопаланачке немају?

Зар и у овој тешкој ситуацији за целу Србију треба да се прави разлика између великих центара и мањих средина попут Бачке Паланке?

Можда је ово апел за локалне власти да се изборе за право на информисање свог становништва. Надамо се да ће у томе и успети јер мишљења смо да смо сви једнаки.