Zašto se ne zna tačan broj zaraženih korona virusom u opštini Bačka Palanka? (VIDEO)

162

Građani opštine Bačka Palanka poslednjih dana sa razlogom su zbunjeni jer ne znaju tačan broj zaraženih korona virusom u svojoj opštini. Pokrajinska Vlada iznela je svoje podatke, broj obolelih na sajtu covid 19 govore drugo, a do građana poslednjih dana stižu nezvanične, ali proverene informacije o većem broju zaraženih.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, je u saopštenju od 30. marta 2020. godine izjavio da je broj zaraženih u epidemiji, izazvanoj virusom COVID-19, u opštini Bačka Palanka 9 (devet).

Nekoliko dana kasnije osvanuli su podaci na zvaničnom sajtu Ministarstva zdravlja, covid -19, da je broj zaraženih u opštini Bačka Palanka 5 (pet). To je kod građana opštine Bačka Palanka stvorilo totalnu pometnju, nevericu, a moguće i paniku.

Pojedini mediji su 28. marta objavili nezvaničnu informaciju da je virusom zaražena radnica u pivari Calsberg u Čelarevu. Kompanija nije potvrdila ove navode, ali su nekoliko dana kasnije izdali saopštenje o privremenoj obustavi rada na dve nedelje, počev od ponedeljka, 13. aprila.

U nastojanju da dobijemo tačne i zvanične podatke, nadležnima smo se obraćali putem mejla i telefona više puta, ali odgovore nismo dobili.

Naša redakcija je u petak, 10. aprila došla do nezvanične, ali proverene informacije da su četiri medicinske sestre Doma zdravlja Dr Mladen Stojanović pozitivne na virus covid 19. One se nalaze na novosadskom sajmu u privremenoj bolnici.

Stanje medicinskih sestara je stabilno i očekuje se njihov brz oporavak i povratak na radna mesta. Svi ostali zaposleni u bačkopalanačkom domu zdravlja bili su NEGATIVNI na testiranju na virus covid -19.

U pokušaju da saznamo tačan broj zaraženih u opštini Bačka Palanka i kakva je trenutna epidemiološka situacija u Domu zdravlja Dr Mladen Stojanović, obratili smo se predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću. Dobili smo sledeći odgovor:

Redakcija BAP VESTI već dve nedelje pokušava da dođe do relevantnih podataka od zvaničnih institucija. Postavlja se pitanje zašto Beograd, Novi Sad i ostali gradovi imaju privilegiju preciznog informisanja, a manje opštine, poput bačkopalanačke nemaju?

Zar i u ovoj teškoj situaciji za celu Srbiju treba da se pravi razlika između velikih centara i manjih sredina poput Bačke Palanke?

Možda je ovo apel za lokalne vlasti da se izbore za pravo na informisanje svog stanovništva. Nadamo se da će u tome i uspeti jer mišljenja smo da smo svi jednaki.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.