Zašto se ne zna tačan broj zaraženih korona virusom u opštini Bačka Palanka? (VIDEO)

0
317

Građani opštine Bačka Palanka poslednjih dana sa razlogom su zbunjeni jer ne znaju tačan broj zaraženih korona virusom u svojoj opštini. Pokrajinska Vlada iznela je svoje podatke, broj obolelih na sajtu covid 19 govore drugo, a do građana poslednjih dana stižu nezvanične, ali proverene informacije o većem broju zaraženih.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, je u saopštenju od 30. marta 2020. godine izjavio da je broj zaraženih u epidemiji, izazvanoj virusom COVID-19, u opštini Bačka Palanka 9 (devet).

Nekoliko dana kasnije osvanuli su podaci na zvaničnom sajtu Ministarstva zdravlja, covid -19, da je broj zaraženih u opštini Bačka Palanka 5 (pet). To je kod građana opštine Bačka Palanka stvorilo totalnu pometnju, nevericu, a moguće i paniku.

Pojedini mediji su 28. marta objavili nezvaničnu informaciju da je virusom zaražena radnica u pivari Calsberg u Čelarevu. Kompanija nije potvrdila ove navode, ali su nekoliko dana kasnije izdali saopštenje o privremenoj obustavi rada na dve nedelje, počev od ponedeljka, 13. aprila.

U nastojanju da dobijemo tačne i zvanične podatke, nadležnima smo se obraćali putem mejla i telefona više puta, ali odgovore nismo dobili.

Naša redakcija je u petak, 10. aprila došla do nezvanične, ali proverene informacije da su četiri medicinske sestre Doma zdravlja Dr Mladen Stojanović pozitivne na virus covid 19. One se nalaze na novosadskom sajmu u privremenoj bolnici.

Stanje medicinskih sestara je stabilno i očekuje se njihov brz oporavak i povratak na radna mesta. Svi ostali zaposleni u bačkopalanačkom domu zdravlja bili su NEGATIVNI na testiranju na virus covid -19.

U pokušaju da saznamo tačan broj zaraženih u opštini Bačka Palanka i kakva je trenutna epidemiološka situacija u Domu zdravlja Dr Mladen Stojanović, obratili smo se predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću. Dobili smo sledeći odgovor:

Redakcija BAP VESTI već dve nedelje pokušava da dođe do relevantnih podataka od zvaničnih institucija. Postavlja se pitanje zašto Beograd, Novi Sad i ostali gradovi imaju privilegiju preciznog informisanja, a manje opštine, poput bačkopalanačke nemaju?

Zar i u ovoj teškoj situaciji za celu Srbiju treba da se pravi razlika između velikih centara i manjih sredina poput Bačke Palanke?

Možda je ovo apel za lokalne vlasti da se izbore za pravo na informisanje svog stanovništva. Nadamo se da će u tome i uspeti jer mišljenja smo da smo svi jednaki.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.