Вртићи у Бачкој Паланци спремни за повратак деце. Чека се одобрење епидемиолога (ВИДЕО)

Direktor PU "Mladost", Goran Šatara najavio je otvaranje još jednog vrtića

БАЧКА ПАЛАНКА: С обзиром на попуштање појединих мера уведених у борби против ширења вируса цовид 19, фирме су почеле поново да раде, а радници се враћају својим пословима. Одмах се наметнуло питање кад ће почети да раде вртићи јер се многи родитељи тешко сналазе кад је у питању чување деце.

Шта раде запослени у ПУ “Младост” док траје ванредно стање као и да ли су вртићи спремни за рад са децом уколико се донесе одлука да се отворе, питали смо директора ове установе, Горана Шатару.

И пре почетка епидемије корона вируса и увођења ванредног стања ПУ Младост из Бачке Паланке омогућила је родитељима електронски упис деце преко портала еУправа. У ситуацији када је ограничено кретање и на снази су мере забране окупљања, овакав начин уписа лакши је и за родитеље али и за запослене у предшколским установама.

Директор ПУ „Младост“ Горан Шатара каже да су вртићи спремни и жељно исчекују повратак најмлађих, јер ће то, како каже уједно бити и знак да смо изашли из тренутне кризе. Он је најавио и отварање вртића у Силбашу за који се чека употребна дозвола.

Што се тиче начина рада по повратку деце у вртиће, наш саговорник додаје да ће бачкопаланачка предшколска установа поштовати све мере заштите које пропишу надлежни, као што је то био случај и до сад.