Kancelarija za mlade Opštine Bačka Palanka obeležila Svetski dan bez duvanskog dima

0
238

Svetski dan bez duvanskog dima, 31. maj 2018, širom sveta obeležava se pod sloganom „Duvan slama srca“, a tema je „Duvan i bolesti srca i krvnih sudova“.

Kancelarija za mlade Opštine Bačka Palanka u okviru Lokalnog akcionog plana za mlade OBP za period 2016-2019. godine, u oblasti zdravlja kao jedan od prioriteta definisala je i prevenciju i smanjenje broja mladih sa problemima zavisnosti. U prostorijama Gimnazije „20. oktobar“ u Bačkoj Palanci, a u saradnji sa Domom zdravlja „Dr Mladen Stojanović“ Bačka Palanka, Kancelarija je organizovala predavanje o štetnosti duvanskog dima i promociju zdravog stila života.

Pod sloganom „Više vitamina- manje nikotina“ prisutnim učenicima obratili su se Uroš Živić, koordinator Kancelarije, i Vojislav Zubac, u ime Odeljenja za društvene delatnosti OU Bačka Palanka. Predavanje je održala dr Mirjana Valan i naglasila: „Mladima ne nedostaje volja da ostave cigarete, nego organizam stvara zavisnost od nikotina i posledice koje one nose su nervoza, ranije starenje, kao i mogućnost oboljevanja od bolesti srca, pluća, krvnih sudova, i mnoge druge“.

Kancelarija za mlade nastaviće kroz različite aktivnosti da deluje preventivno na svest mladih ljudi o štetnosti i načinima odvikavanja od cigareta.

Pratite BPINFO.RS na FEJSBUKU:
https://www.facebook.com/backapalankainfo

Autor: BPinfo.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.