МИРОВИЋ: Ускоро реконструкција пута Бегеч – Бачка Паланка

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас радове на појачаном одржавању државног пута И Б реда бр. 12 из правца Футога до уласка у Бегеч, а потом боравио у радној посети општини Бачка Паланка, где је обишао погоне компаније „Нектар“ и завршне радове на реконструкцији пута од Младенова до општине Бач, које финансира Управа за капитална улагања АП Војводине.

Након обиласка погона компаније „Нектар“, председник Мировић изразио је задовољство што једна од водећих компанија у нашој земљи, која своје производе извози у преко 50 земаља, послује на територији АП Војводине и запошљава велики број радника са територије општине Бачка Паланка.

Том приликом председник Мировић рекао је да ће Покрајинска влада покренути иницијативу да се током ове и наредне године направи пројекат и реконструише пут од Бегеча до Бачке Паланке и најавио да ће управо то бити једна од тема заједничке седнице Покрајинске владе и Владе Републике Србије која ће бити одржана током јесени.

„На територији општине Бачка Паланка послују велике компаније које своју робу и производе транспортују у све крајеве наше земље, али и у иностранство, стога је је важно и за привреду, али и за грађане да се то питање покрене“, рекао је Мировић.

Он је додао да је Бачка Паланка развијена општина, али да ће се Покрајинска влада и поред тога у будућности трудити да, кроз своје механизме, подстакне даље запошљавање житеља те општине.

„У Војводини имамо највећи степен раста запослености, имамо веома добре економске показатеље, а део заслуга за то припада и Покрајинској влади, зато што је новац из буџета у протекле две године усмераван на економски развој“, навео је председник Мировић и истакао да су ти ефекти данас видљиви.

Председник Мировић присуствовао је конститутивној седници Социјално – економског савета Општине Бачка Паланка, који је основан са циљем развијања што бољих односа са привредницима. Том приликом, директор Развојне агенције Војводине, Никола Жежељ одржао је презентацију и представио програме које реализује та агенција.

Пратите БПИНФО.РС на ФЕЈСБУКУ:
https://www.facebook.com/backapalankainfo

Извор: РТВ