Ево ко је у Србији више заинтересован за развод и превару

Foto: Pixabay

Теме о разводима и преварама увек су интригирале јавност у Србији.

Занимљиво истраживање о разводима и преварама за Телеграф спровела је компанија „Дигитал Елемент“, а њихови резултати били су и више него занимљиви.

У онлајн вестима је током прошлог месеца евидентирано укупно 2.370 чланака у којима се спомињу разводи и преваре како у Србији тако и у свету. Иако ове вести не изазивају много коментара (у просеку по два коментара по вести), ова тематика ствара невероватан број дељења.

Број директних дељења на друштвеној мрежи Фејсбук прелази цифру од 70 хиљада када је реч о овој теми.

Оно што је важно поменути је то да овакве текстове углавном чита мушка публика и то старосног доба између 30 и 39 година. Жене које читају о разводима и преварама су такође истог старосног доба као и мушкарци. Управо су то још увек новопечени брачни парови које тек очекују животна искушења.

Најмање интересовање за ову тему показале су жене између 40 и 49 година, а мушкарци између 50 и 59 година.

Вест о разводу нашег ватерполисте Николе Рађена и певачице Ане Кокић привукла је највећу пажњу онлајн публике и управо су разводи познатих личности, било са домаће или стране сцене, оствариле најјаче реакције публике.

Ако мушкарци чешће читају о преварама и разводима, жене, према статистикама из судова у Србији, два пута чешће подносе захтев за развод брака.

Разводи су најчешћи између 4. и 6. године брака, што и објашњава заинтересованост мушкараца и жена између 30 и 39 година за ову тематику.