„БАП РАЦИНГ ТЕАМ“ – НАЈБОЛјИ У КЛАСИ ДВА

Одржане друге овогодишње мото – крос трке отвореног првенства Србије

На стази „Јељен“ удаљеној четрдесетак километара од Чачка, одржане су друге овогодишње мото – крос трке отвореног првенства Србије.

На тракама је учествовало више од 100 учесника из, Хрватске, Бугарске, Македоније, Словеније, Мађарске, Србије и других држава. Међу учесницима из наше земље нашли су се и чланови бачкопаланачког „БАП рацинг теама“.

Фото: Радослав Рацков

У класи МX – 65 боје бачкопаланачког клуба бранио је Данило Црњански који је у укупном пласману заузео четврто место у конкуренцији девет такмичара. Такође у класи МX – 65, члан бачкопаланачког клуба Стефан Менчик је након две одржане трке био седми, док се Данијел Павлињи такође из бачкопаланачког клуба, није појавио на стази због квара на мотору.

Члан „БАП рацинг теама“ у класи МX – 3, Влатко Проводовски је у конкуренцији 12 такмичара заузео девето место, а у класи МX – 2 јуниор, односно професионалној класи, Војислав Црњански такође члан бачкопаланачког клуба заузео је друго место у конкуренцији седам возача. Црњански је иначе дебитант у овој класи, а возио је у међународној конкуренцији.

Бачкопаланачки клуб имао је свог представника и у калси МX – 1. „БАП рацинг теам“ је у овој класи представљао Стефан Раданов, који је у конкуренцији петнаест такмичара био пети. Бољи пласман од Стефана остварила су три такмичара који возе Европско првенство. Дакле, ово је велики успех Раданова, који је у веома јакој конкуренцији са возачима из иностранства заузео пету позицију.

Пантелија Вукобратов и Бранко Раданов чланови клуба из Бачке Паланке, наступили су у класи МX – С (сениор), где је било пријављено седам такмичара. Раданов је заузео прво, а Вукобратов пето место.

Члан бачкопаланачког клуба Здравко Црњански био је најбољи у класи Qуад цросс, док је његов клупски друг Оливер Фекете био други. Треће место припало је њиховом клупском колеги Николи Шенку. У овој трци Бачкопаланчанин Вељко Станишић, који вози за клуб из Бачке Тополе доживео је пад, након чега је завршио такмичење. Пад је био условљен некоректном вожњом Оливера Фекетеа, који је у истој овој трци ударио у возило Николе Шенка. Фекете је чини се помало претерао, и ова два потеза сигурно му не служе на част. Руководство „БАП рацинг реама“ се и овим путем извињава Вељку Станишићу и жели му брз опоравак и штоскорији повратак на стазу.

-Након две одржане трке које се бодују за шампионат државе, у екипно један (класе МX – 65, МX – 1, МX – 2 и МX – 85) условно професионални возачи, тренутно је наш клуб четврти, док смо у екипно два (класе МX – 3, МX – Б, МX – С и АТВ – qуад) условно аматерски возачи, тренутно смо први. Ненад Јеремић, члан нашег клуба због квара на мотору није учествовао на тркама одржаним на стази „Јељен“. Да се којим случајем појавио на поменутој стази, сигурно да би наш укупни пласман био још бољи. Јеремић, иначе вози у класи МX -1. Презадовољан сам оствареним резултатима на другој овогодишњој трци. Наш клуб је у конкуренцији екипно један у овом тренутку четврти међу десет клубова, а у конкуренцији екипно два смо у овом тренутку на првом месту међу осам клубова – каже Здравко Црњански председник и такмичар „БАП рацинг теама“.

Тркама на стази „Јељен“ присуствовало је око 2000 гледалаца. Наредне трке за шампионат Србије, биће вожене 23 и 24.јуна Крушевцу.

Фото: Радослав Рацков
Фото: Радослав Рацков
Фото: Радослав Рацков
Фото: Радослав Рацков

ПИШЕ: М.Ђ.Кременовић

Пратите БПИНФО.РС на ФЕЈСБУКУ:
https://www.facebook.com/backapalankainfo

Аутор: БПинфо.рс / Фото: Радослав Рацков