BAČKA PALANKA: Dunavski bal i hramovna slava idućeg vikenda

0
1275

BAČKA PALANKA: Turističko-zabavna manifestacija „Dunavski bal“ u Bačkoj Palanci ima tradiciju od preko pola veka. Za vikend od 6. do 8. jula, sudeći po najavama, Palančane i njihove goste očekuje puno zabave uz zvezde domaće estrade.

Već godinama „Dunavski bal“ čiji je organizator opštinska Turistička organizacija, odvojen je od crkvene slave, 7. jula. Ivanjdan, naime, slavi Svetojovanski hram u Staroj Palanci. Tog dana pored verskih sadržaja za Palančane i njihove goste praznik je i oko crkve. Okupi se tokom dana, oko crkvene porte na hiljade, pre svega mladih, dece koji se tiskaju oko tezgi i štandova.

Uz kulturne i sportske sadržaje, „Dunavski bal” dobija na atraktivnosti nastupima poznatih pevača, pre svih Harisa Yinovića koji će pevati u petak 6. jula od 23 sata na bini ispred sportske hale „Tikvara“. Pre njega nastupa Ilda Šaulić. U subotu, 7. jula Palančanima će pevati Nemanja Stevanović i Nataša Bekvalac, a u nedelju u 22,30 sati počinje koncert „Riblje čorbe“. Kao predgrupa sviraće „Santos Braders Bend“.

U petak na plaži jezera Tikvara od 10 sati počinje škola ribolova za decu i omladinu, u 17 teniski turnir, a u 20 sati Krajiško veče „Ne zaboravi zavičaj“. U subotu u 8 sati počinje slaganje mozaika „Čepom do osmeha“ uz dečiji program sa predstavama, animacijama, muzičkim sadržajima u centru Palanke. Predviđeno je i takmičenje Mini kajak lige Srbije, pa međunarodni kadetski rukometni turnir, teniski turnir, ali i međunarodno takmičenje u kuvanju lovačkih specijaliteta od mesa divljači u kotliću. U nedelju će se igrati odbojka na pesku na Gradskoj plaži, takmičiće se šahisti, a na plaži jezera biće Dečje igre bez granica.

Etno šor

Pre „Dunavskog bala“, u četvrtak 5. jula, u pešakoj zoni u centru Bačke Palanke biće održana manifestacija „Etno šor“ koju priprema Turistička organizacija. Početak je u 10 sati, a od 11-13 i od 16-18 sati biće održane radionice za decu i odrasle, odnosno prezentacija starih zanata i običaja. „Saračko sokače“ predstaviće izradu rukotvorina od kožnih sirovina, Udruženje „Keramistika“ rad sa grnčarskom glinom, a Udruženje žena „Svilen konac“ izradu nakita od vune. U „Veljkovoj bašti“, dvorištu ovdašnje biblioteke „Veljko Petrović“ biće održano nekoliko predavanja o finansijskom aspektu turističkih manifestacija, apliciranju na konkursima i drugim temama. Biće nagrađena tri najlpeše uređena štanda na „Etno šoru“, a manifestacija će biti završena nastupom ovdašnjeg Centra tradicionalne kulture i umetnosti „Kosta Abrašević“ i njihovih gostiju.

U 20 sati u gradskom bioskopu biće održano poetsko veče „Kad sam bio garav“, posvećeno Miroslavu Miki Antiću, a izvođači su prvaci Srpskog narodnog pozorišta Jugoslav Krajnov i Sonja Ristić Krajnov.

Pratite BPINFO.RS na FEJSBUKU:
https://www.facebook.com/backapalankainfo

Izvor: Dnevnik

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.