Змијарник у ширем центру Бачке Паланке звани „Меркур“

Foto: BPinfo.rs

БАЧКА ПАЛАНКА: Пре тачно 5 година Општина је од Агенције за приватизацију, тј. од државе купила комплетну имовину пропале фабрике Меркур за непуних 500 хиљада еура.

Компликована процедура прибављања те имовине реализована је како би се у фабрички круг Меркура довела реномирана Немачка компанија Стратик, која је са Меркуром сарађивала 80-тих и 90-тих година прошлог века.

Реализацију тог посла на себе је преузео лично саветник тадашњег премијера Александра Вучића, Немац Јорг Хескенс који је у више наврата боравио у Бачкој Паланци управо због тог посла.

Фото: Приватна архива

До финализације посла није дошло, а општина Бачка Паланка никад није добила званично обавештење због чега је Немачки инвеститор одустао од Бачке Паланке и запослио 500 радника у месту Високо у БИХ.

Фото: Сцреенсхот

Према нашим сазнањима, комплетан фабрички круг Скупштинском одлуком дат је на управљење АД ППЦ који је редом одбијао све заинтересоване инвеститоре, међу којима је најозбиљнија била локална компанија ДИВ Траде.

Објекти данас пропадају, машине, алат, опрема и готови производи су покрадени, а фабрички круг делује сабласно и језиво, без чувара, струје и растиња које нико не одржава и изгледа као да су се ту снимали лошији Холивудски хорор филмови. Добро се зна да је Меркур на далеко био препознатљив по изузетно уређеном фабричком кругу који су украшавали пауни.
Меркур
Челници општине су као и за многе друге ствари олако давали обећања, а данас се потврђује да они том озбиљном послу очигледно нису дорасли.

Актуелни председник Општине Бранислав Шушница је у кампањи за локалне изборе, као и на почетку свог мандата обећао да ће приоритетан посао бити довођење инвеститора и отварање нових радних места.

Фото: Недељне новине
Фото: Илустрација

Погледајте фотографије од данас и процените сами.

Пратите БПИНФО.РС на ФЕЈСБУКУ:
www.фацебоок.цом/БПинфо.рс

Аутор: БПинфо.рс