Zmijarnik u širem centru Bačke Palanke zvani „Merkur“

0
2141
Foto: BPinfo.rs

BAČKA PALANKA: Pre tačno 5 godina Opština je od Agencije za privatizaciju, tj. od države kupila kompletnu imovinu propale fabrike Merkur za nepunih 500 hiljada eura.

Komplikovana procedura pribavljanja te imovine realizovana je kako bi se u fabrički krug Merkura dovela renomirana Nemačka kompanija Stratik, koja je sa Merkurom sarađivala 80-tih i 90-tih godina prošlog veka.

Realizaciju tog posla na sebe je preuzeo lično savetnik tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića, Nemac Jorg Heskens koji je u više navrata boravio u Bačkoj Palanci upravo zbog tog posla.

Foto: Privatna arhiva

Do finalizacije posla nije došlo, a opština Bačka Palanka nikad nije dobila zvanično obaveštenje zbog čega je Nemački investitor odustao od Bačke Palanke i zaposlio 500 radnika u mestu Visoko u BIH.

Foto: Screenshot

Prema našim saznanjima, kompletan fabrički krug Skupštinskom odlukom dat je na upravljenje AD PPC koji je redom odbijao sve zainteresovane investitore, među kojima je najozbiljnija bila lokalna kompanija DIV Trade.

Objekti danas propadaju, mašine, alat, oprema i gotovi proizvodi su pokradeni, a fabrički krug deluje sablasno i jezivo, bez čuvara, struje i rastinja koje niko ne održava i izgleda kao da su se tu snimali lošiji Holivudski horor filmovi. Dobro se zna da je Merkur na daleko bio prepoznatljiv po izuzetno uređenom fabričkom krugu koji su ukrašavali pauni.
Merkur
Čelnici opštine su kao i za mnoge druge stvari olako davali obećanja, a danas se potvrđuje da oni tom ozbiljnom poslu očigledno nisu dorasli.

Aktuelni predsednik Opštine Branislav Šušnica je u kampanji za lokalne izbore, kao i na početku svog mandata obećao da će prioritetan posao biti dovođenje investitora i otvaranje novih radnih mesta.

Foto: Nedeljne novine
Foto: Ilustracija

Pogledajte fotografije od danas i procenite sami.

Pratite BPINFO.RS na FEJSBUKU:
www.facebook.com/BPinfo.rs

Autor: BPinfo.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.