Za pet dana dve likovne kolonije u Bačkoj Palanci

BAČKA PALANKA: Na rubu Bačke Palanke, a prema Obrovcu, Tovariševu i Baču, u popularnoj šumi Bagremara održene su od 20. do 25. jula, dve likovne kolonije.

U prelepom ambijentu, šumskoj hladovini i odmoralištima ovdašnjeg Crvenog krsta i Predškolske ustanove „Mladost” stvarali su slikari iz Palanke, ali i brojni gosti, kao i deca koja se nalaze na odmoru u ovdašnjem odmaralištu.

Treći put održana je jednodnevna Likovna kolonija „Bagremara 2019” koju organizuje ovdašnji Kulturni centar. Učestvovali su likovni stvaraoci, uglavnom amateri iz Bačke Palanke, ali i slikari iz Vrbasa, Sombora, Novog Sada i Požarevca. Tema i tehnika rada ostavljena je na izbor autorima, a svi radovi sa ove kolonije biće izloženi u Galeriji Kulturnog centra u Bačkoj Palanci krajem septembra.

Likovnoj koloniji Crvenog krsta Bačka Palanka odazvali su se po tradiciji članovi ovdašnjeg Udruženja likovnih stvaralaca „Petar Tomić”, a učestvovala su i deca iz Bača, Odžaka i Apatina koja su u višednevnoj poseti u Bačkoj Palanci.

Dragan Dimitrijević, predsednik ULS kaže da se koloniji odazvalo deset njihovih članova i da po tradiciji oni učestvuju na svim ovakvim humanitarnim manifestacijama na koje budu pozvani. Mališani koji su ovde u na odmoru imali su i druge radionice, išli su i na kupanje na bazen u Magliću, obišli su ergelu u Karađorđevu i upoznali Bačku Palanku.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.