За пет дана две ликовне колоније у Бачкој Паланци

БАЧКА ПАЛАНКА: На рубу Бачке Паланке, а према Обровцу, Товаришеву и Бачу, у популарној шуми Багремара одржене су од 20. до 25. јула, две ликовне колоније.

У прелепом амбијенту, шумској хладовини и одморалиштима овдашњег Црвеног крста и Предшколске установе „Младост” стварали су сликари из Паланке, али и бројни гости, као и деца која се налазе на одмору у овдашњем одмаралишту.

Трећи пут одржана је једнодневна Ликовна колонија „Багремара 2019” коју организује овдашњи Културни центар. Учествовали су ликовни ствараоци, углавном аматери из Бачке Паланке, али и сликари из Врбаса, Сомбора, Новог Сада и Пожаревца. Тема и техника рада остављена је на избор ауторима, а сви радови са ове колоније биће изложени у Галерији Културног центра у Бачкој Паланци крајем септембра.

Ликовној колонији Црвеног крста Бачка Паланка одазвали су се по традицији чланови овдашњег Удружења ликовних стваралаца „Петар Томић”, а учествовала су и деца из Бача, Оџака и Апатина која су у вишедневној посети у Бачкој Паланци.

Драган Димитријевић, председник УЛС каже да се колонији одазвало десет њихових чланова и да по традицији они учествују на свим оваквим хуманитарним манифестацијама на које буду позвани. Малишани који су овде у на одмору имали су и друге радионице, ишли су и на купање на базен у Маглићу, обишли су ергелу у Карађорђеву и упознали Бачку Паланку.