За инвестиције „Комуналпројекта” још 25 милиона динара

Foto: Dnevnik

БАЧКА ПАЛАНКА: Првим овогодишњим ребалансом општинског буџета Бачке Паланке, између осталих, средства за додатне инвестиције добило је и општинско Јавно комунално предузеће “Комуналпројект”.

Због тога је овогодишњи инвестициони план овог предузећа претрпео измене у висини од 25 милиона динара. Првобитно је било планирано да у овој години бачкопаланачки комуналци инвестирају 32,6 милиона, а сада ће инвестициона средства износити 53,5 милиона динара.

У ЈКП кажу да ће додатна инвестициона средства бити уложена на санацију фабрику воде и бушење новог бунара у Деспотову. Фабрика воде у овом селу са око 1.500 становника пуштена је у рад пре пар година, али није била у могућности да задовољи потребе мештана за здравом пијаћом водом. Стручнији кажу да је за то главни разлог мали капацитет бунара који је пуштен у експлоатацију 1971. године, па је потребан нов бунар. “Комуналпројект” је на основу нових средстава ускладио планиране ставке прихода и расхода, а планирано је, између осталог, да на крају године комуналци остваре добит од три милиона динара. Предлог измене плана инвестиција усвојило је Општинско веће, па је упућен на разматрање и усвајање Скупштини општине.

Пратите БПИНФО.РС на ФЕЈСБУКУ:
www.фацебоок.цом/БПинфо.рс