Za investicije „Komunalprojekta” još 25 miliona dinara

0
233
Foto: Dnevnik

BAČKA PALANKA: Prvim ovogodišnjim rebalansom opštinskog budžeta Bačke Palanke, između ostalih, sredstva za dodatne investicije dobilo je i opštinsko Javno komunalno preduzeće “Komunalprojekt”.

Zbog toga je ovogodišnji investicioni plan ovog preduzeća pretrpeo izmene u visini od 25 miliona dinara. Prvobitno je bilo planirano da u ovoj godini bačkopalanački komunalci investiraju 32,6 miliona, a sada će investiciona sredstva iznositi 53,5 miliona dinara.

U JKP kažu da će dodatna investiciona sredstva biti uložena na sanaciju fabriku vode i bušenje novog bunara u Despotovu. Fabrika vode u ovom selu sa oko 1.500 stanovnika puštena je u rad pre par godina, ali nije bila u mogućnosti da zadovolji potrebe meštana za zdravom pijaćom vodom. Stručniji kažu da je za to glavni razlog mali kapacitet bunara koji je pušten u eksploataciju 1971. godine, pa je potreban nov bunar. “Komunalprojekt” je na osnovu novih sredstava uskladio planirane stavke prihoda i rashoda, a planirano je, između ostalog, da na kraju godine komunalci ostvare dobit od tri miliona dinara. Predlog izmene plana investicija usvojilo je Opštinsko veće, pa je upućen na razmatranje i usvajanje Skupštini opštine.

Pratite BPINFO.RS na FEJSBUKU:
www.facebook.com/BPinfo.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.