У Бачкој Паланци деца пецала за Душицу

Foto: Dnevnik

БАЧКА ПАЛАНКА: По традицији и ове године Удружење спортских риболоваца „Шаран” у Бачкој Паланци организовало је школу пецања за децу, а похађало је 42 малишана.

Први део школе завршен је протеклог викенда и то такмичењем на коме је учестовало 29 полазника.

Деца су на обали заливног језера „Тиквара” пецала два сата и показала шта су научила у првом „полугодишту”, јер школа се наставља од 1. септембра.

Организатори кажу да би на такмичењу учествовало и више деце да нису на школском распусти и на одмору са родитељима.

Удружење „Шаран” је уплатило својих 47.000 динара на рачун младе суграђанке Душице Папић, а у оквиру Фондације „Буди хуман”
Прво место, а бодовао се само број упецаних риба, освојио је Јован Медаревић који је за упецао 55 рибица, на другом месту је Стефан Боцељ са уловом од равно 50, а на тећем Филип Прел са 46 упецаних риба. Они су добли и медаље, а сви полазници школе и дипломе.У реализацији школе и такмичења помогли су општинска Комисија за спорт и неколико приватних продавница, а интересантно је да нико од уписане деце није одустао од ове школе.

Организатори са поносом наглашавају да је ово такмичење имало слоган „Пецамо за Душицу”. Удружење „Шаран” је од својих средстава уплатило укупно 47.000 динара на рачун младе суграђанке Душице Папић, а у оквиру Фондације „Буди хуман”. Тачније, Удружење је уплатило 30.000 динара сопствених средстава, а 17.000 динара је скупљено у кутију током такмичења као добровољни прилог родитеља деце која су се такмичила у пецању.

Пратите БПИНФО.РС на ФЕЈСБУКУ:
www.фацебоок.цом/БПинфо.рс