Вучић: Размотрићемо примедбе демонстраната тек кад престану насилни протести

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да неће одговарати на притиске са улице, као и да нико више неће моћи да блокира аутопут без последица.

После отварања логистичког центра компаније „Лидл“ у Новој Пазови, Вучић је рекао да не говоре истину они који тврде да Србија има највише цене горива и да ће Влада размотрити примедбе демонстраната тек када буду престали насилни протести.

– Насиље више никоме нећемо дозволити. Сам носим део кривице што сам молио Владу да све пусти – рекао је Вучић.

Он је указао да је у понедељак брутално пребијен обичан грађанин након што је питао због чега је пут блокиран.

– Овакво насиље на политичким скуповима нисмо видели у протеклих 10 година – рекао је Вучић.

Он је потом новинарима са говорнице показао, како је рекао, указ некадашњег председник Србије Бориса Тадића којим су својевремно акцизе на гориво повећане за 54 одсто, наводећи да се тако високо повећање никада није догодило у његовом мандату.

Вучић је навео да 26 земаља у Европи има већу цену бензина од Србије, а потом је набројао те земље почевши од Албаније за коју је рекао да има и мање плате и пензије.

Међу земљама које је Вучић набројао налазе се и Црна Гора, Словенија, Хрватска, Аустрија, Белгија, Кипар, Данска, Немачка, Исланд, Грчка, Шпанија, Швајцарска.

Вучић је потом поновио да Србија има убедљиво најнижу цену струје у региону, као и најнижу цену хлеба.

Према Вучићевим речима после Србије по цени струје долазе одмах БиХ и Македонија, али су те цене за 20 одсто више него у Србији.

Он је оценио и да Влада Србија не може много тога да уради у случају цене безина иако је признао да трговци узимају високе марже.

У случају дизела може више да се уради и то је важно за пољопривреду, рекао је Вучић и поновио да се о свему томе може разговарати тек када се окончају протести јер, како је рекао, не одговара на притиске улице.

Извор: Данас / Фотографија: илустрација/мојновисад