Увежбан ватрогасни подмладак Деспотова

Foto: Dnevnik.rs

БАЧКА ПАЛАНКА: Традиционални, 39. Мајски сусрети ватрогасаца, односно припадника доборовољних ватрогасних друштава, јужне Бачке одржани су у недељу у самом центру Бачке Паланке.

Организато је био овдашњи Општински ватрогасни савез, покровитељ Општина Бачка Паланка, а манифестацију је отворио Синиша Шавија, председник Ватрогасног савеза Војводине. У центру града извршена је смотра јединица из: Петроварадина, Каћа, Дероња, Селенче, Куцуре, Гложана, Деспотова, Бачког Новог Села, Руменке, Пивница, Силбаша и Товаришева. – Организација такмичења била је одлична, а наметало се око 500 такмичара – каже Радослав Милутиновић, председник Ватрогасног савеза општине.

– Посебно бих истакао да су ДВД учествовале са око 200 деце узраста од 6-12 година, разврстаних у 18 екипа. У вежби женског подмлатка најбоља и трећа биле су екипе Деспотова, а друга је била екипа из Силбаша. У вежби мушког подмлатка прво и друго место припале су екипама Деспотова, а треће Петроварадина.

У вежби са ватрогасним возилом у сениорској конкуренцији код жена прво место припало је екипи Силбашанки, друго је заузела Селенча, а треће Петроварадин. У мушкој конкуренцији у вежби са возилом, а у сениорској конкуренцији прво место овојила је екипа Бача, друго Силбаша, а треће Селенче. У конкуренцији вежбе са возилом, али у конкуренцији ветерана (старији од 55 година) прво место припало је екипи Бача, друго Руменке, а треће Куцуре.