Упозорење на обилне падавине и олујни ветар

Foto: Marko Kezija

Републички хидрометеоролошки завод издао је данас упозорење на обилне падавине увече и током ноћи, са јаком грмљавином, олујним ветром и појавом града.

Увече и током ноћи очекују се краткотрајне временске непогоде са обилним падавинама – више од 20 мм за три сата – као и са јаким грмљавинама, олујним ветром, као и појавом града, нарочито у северним, западним и централним деловима земље.

Како се наводи у упозорењу, у понедељак и уторак у већини места ће за 24 сата пасти од 20 до 30 мм кише, локално и више, нарочито у централним и јужним крајевима.

И на подручју Београда увече и током ноћи у појединим деловима града очекују се обилне падавине, са количином већом од 20 мм за три сата, локално и више, а могуће су и краткотрајне временске непогоде.

РХМЗ упозорава и да ће у понедељак и уторак бити у порасти мањи бујични водотоци на сливовима Јадра, Колубаре са притокама, Јасенице, Кубршнице, Лепенице и Ресаве, као и на горњем делу слива Западне Мораве, са могућношћу локалних изливања.

За централни, северни и западни део Србије данас је на снази наранџасти метеоаларм.

То значи да су прогнозиране опасне временске појаве, таквог интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње.

Извор: Тањуг