У Бачкопаланачкој општини нова лажна пријава о покушају отмице детета

Нови случај лажне пријаве покушаја отмице деце, откривен је у Товаришеву код Бачке Планаке где је ђак локалне основне школе тврдио да су га два мушкарца из белог комбија испред школе „мамили чоколадицама“.

Педагог ОШ „Вук Караџић“ из Бача, Г. Ј. пријавила да је од учитељица из школе добила информацију да је „бели комби“ непознате марке, модела и регистарских ознака, неутврђеног дана, у Товаришеву испред ОШ „Милета Протић“, био паркиран, и да су два мушкарца ученике „мамили чоколадицама“.

Један ученик је, наводно, пошао да уђе, али су реаговали старији пролазници, а да су мушкарци удаљили.

Утврђено да је Л. С. из Бача, на „Вајбер“ групи родитеља ученика школе објавила да јој је сазнала за наводни догађај преко оца дечака, који је тврдио да је пошао ка комбију.

Л. С. је потом изјавила да јој је то рекла комшиница, С. М., која ради са оцем дечака.

У обављеном разговору са С. М., полиција је утврдила да је реч о оцу ђака К. М. из Товаришева, К. Ј.

Рекла је да јој је К. Ј. изјавио да га је син слагао о горе наведеном, тј. да је измислио причу о „белом комбију и непознатим мушкарцима који ученике маме чоколадицама“.

Недавно су из Управе полиције истакли да је све више случајева лажних пријава отмице деце, упозоравиши да да се на друштвеним мрежама објављују бројне непроверене и нетачне, узнемирујуће информације о наводним покушајима отмице деце, а који им уопште нису пријављене.

Извор: РТС / Фото: Илустрација