Turistička organizacija Vojvodine dobila svoj info-centar

0
212

Info-centar Turističke organizacije Vojvodine počela je sa radom danas na Bulevaru Mihajla Pupina 18.

Posetioci će imati priliku da na jednom mestu dobiju sve informacije u vezi sa lokalitetima i znamenitostima koje mogu posetiti u Vojvodini. Turistički Info-centar predstavljaće spoj modernog i tradicionalnog, dakle posetioci će
moći da se upoznaju sa bogatim kulturnim nasleđem, prirodnim lepotama Pokrajine, manifestacijama koje se održavaju u skoro svakom mestu u Vojvodini.

Pokrajinska vlada i Ministarstvo trgovine, turizma, telekomunikacija izdvojili su 16 miliona dinara za ovaj objekat.

„Broj turista iz godine u godinu raste i ti podaci nas ohrabruju, ali sa druge strane i obavezuju na veći rad u oblasti turizma, kako bi se i u budućnosti taj trend nastavio“, rekao je predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović.

On je istakao da na razvoju i promociji turizma u protekle dve i po godine zajednički rade Pokrajinska vlada, turističke organizacije Srbije i Vojvodine, ali i turističke organizacije svih 45 lokalnih samouprava u pokrajini, kroz nastupe na velikim sajamskim manifestacijama u svetu.

Turizam je, kako je naveo, jedna od najperspektivnijih privrednih grana u Srbiji i Vojvodini, stoga je Pokrajinska vlada započela niz projekata koji imaju za cilj razvoj turizma, poput izgradnje Akva parka i velnes centra na Paliću.

Info-centar se prostire se na površini od 118 kvadratnih metara.

Autor: Turistička organizacija Vojvodine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.