Стиже летња сезона – купалишта апсолутно неуређена (ВИДЕО)

БАЧКА ПАЛАНКА: За викенд метеоролози најављују тропске температуре па ће већина Бачкопаланчана похрлити на плаже на обали Дунава и Тикваре. Ми смо истраживали какво је тренутно стање на купалиштима у Бачкој Паланци. Па кренимо редом.


Бачку Паланку је пре скоро 100 година красио велелепни бачкопаланачки штранд. Овде се у склопу штранда налазило 180 кабина, бифе, фризерски салон, спортске теретане и справе за вежбање.

Деценијама уназад на улазу у плажу на Тиквари, налази се и објекат који је својевремено почео да гради и познати спортиста Милан Јанић. Оба ова објекта нису доживела своју употребу, ни практично ни законски тако да нарушавају склад приобаља али и безбедност посетилаца.

Једно од омиљених места за рекреацију је бачкопаланачки бент на коме годинама уназад не ради расвета. За општину као што је Бачка Паланка, уређење расвете није велики финансијски издатак, а изговори да су неки други надлежни, нису примерени јер смо сигурни да би за добру иницијативу све институције издале сагласност. Потребна је само добра воља.

Апелујемо на надлежне да се више посвете овом делу Бачке Паланке и да не дозволе пропадање бачкопаланачког приобаља.