Најјачи човек – Стронгман Радојица Маринковић (ВИДЕО)

БАЧКА ПАЛАНКА: Да ли сте икада помислили да својим рукама подигнете ауто или повучете камион? Својим трудом и залагањем у спорту, Радојица Маринковић из Визића је 2002. године узео титулу најјачег човека Југославије.


Радојица живи у Визићу, ради у Новом Саду, а спортом се бави дуги низ година. Спортску каријеру почео је као дизач тегова, где је побрао многе награде освајајући титуле првака, а онда је 2002. године добио позив да учествује на такмичењу Стронгман у Вршцу.

Занимиљиво је да је тадашња водитељка, певачица Јеллена, грешком за победника прогласила Драгана Ристића. Слављеник се попео на трон и примио победнички поклон (тркачки бицикл), док су га остали наставили даривати на бини. Али, све то је трајало 27 секунди, када су организатори схватили да је водитељка погрешила. Узели су Ристићу бицикл, титулу и остале дарове, спустили га за један степеник ниже, а поклоне пренели Радојици Маринковићу који је имао бод више у коначном збиру.

Радојица сада има 50 година и даље редовно тренира, 6 пута недељно. Сада има 115 килограма, а пре је имао и 130 кг. Пред такмичења је и јео много више, углавном храну богату протеинима.

На такмичењима на којима се наступа у пару, Радојица је са Ервином Катоном из Суботице, са којим је освојио много награда, међу којима је прво место 2008. године на Првенству централне Европе у паровима, где се такмичило осам држава. Само годину дана пре тога, били су трећи.