Славне жене бацају око на млађе јер они њихових година траже младе љубавнице?

Foto: Getty

За славне звезде попут телевизијске водитељке Каролин Флак или глумице Кејт Бекинсејл надимак „жене пуме“ представља нешто чиме се јавно поносе.

Наиме, „жене пуме“ су оне жене које су у вези с млађим мушкарцима, млађима чак и до двадесетак и више година, а том се друштвеном појавом позабавила и наука.

Наиме, истраживања показују како тај феномен доказује како старије жене имају потребу да буду с млађим мушкарцима јер они њихових година траже млађе љубавнице.

Показало се и како жене у старијем добу тврде како су млађи партнери ентузијастичнији и пажљивији, док мушкарци из њихове генерације су сумњичави и осуђују жене које су пуне самопоуздања у кревету.

Докторла Милаин Аларие с Националног института за научна истраживања у Монтреалу, интервјуисала је 55 „жена пума“ у добу између 30 и 60 година и открила како млађи мушкарци преферирају зреле и поуздане партнерке након што су имали непријатна искуства са женама својих година, пише Дејли мејл.

„Жене описују млађе мушкарце као више посвећене њиховим жељама и тврде како улажу више енергије у то да би се оне осећале задовољне саме са собом. Тек неколико жена је причало о мушкарцима својих година као да их доживљавају на једнаком нивоу као и себе и истичу да они могу да их задовоље у кревету.“

Више од две трећине испитаних жена старијих од 40 година сматра како мушкарци у 20-им и 30-им маштају о старијим женама.

Феномен „жена пума“ у порасту је последњих неколико година, а уз 39-годишњу Каролин Флак која је у вези с 24-годишњим тренером Бредлијем Симонсом и 45-годишња Кејт Бекинсејл која је у вези с 20 година млађим комичарем Петом Дејивдсоном, предводе га манекенке Наоми Кампбел и Хајди Клум, глумице Сијена Милер и Моника Белучи као и многе друге.