Gorušicu uglavnom izaziva loša probava i nezdrava ishrana.
Ukoliko se suočavate sa ovim problemom, prenosimo vam savete o namirnicama koje možete uključiti u svoju ishranu:
Banane
Banana ima prirodno dejstvo protiv kiselina. Ona pomaže kod lošeg varenja. Najmanje jedna banana dnevno će sprečiti pojavu gorušice.
Kupus
Kupus je bogat vlaknima i veoma dobar u lečenju gorušice. Prirodna vlakna i enzimi u kupusu smanjuju količinu kiseline u telu.
Ovsene pahuljice
Ovsene pahuljice su bogate vlaknima i antioksidantima. Uključite u ishranu jednu porciju dnevno ovsenih pahuljica kako biste sprečili probleme sa želucem.
Morska hrana
Riba sadrži taurin koji umanjuje količinu želudačne kiseline.
Đumbir
Đumbri je odličan u lečenju gorušice. On umanjuje količinu kiselina u telu. Pojedite malo đumbira kako biste na prirodan način umanjili bol izazvan gorušicom
Mleko
Mleko je dobro da pijete kada imate gorušicu jer je bogato kalcijumom. Takođe, u kombinaciji sa medom, mleko ublažava upalu želuca.
Jogurt
Jogurt je bogat antioksidantima i kalcijumom što pomaže normalnom varenju. Jedna šolja jogurta dnevno će sprečiti pojavu gorušice.
Izvor: B92 / Fotografija: Ilustracija/Pixabay.com