Sanira se obala Dunava kod Vajske

0
251

VAJSKA – Sanacija leve obale reke Dunav u zoni crpne stanice „Labudnjača“, kod Vajske, započeta pre dva meseca, nastavljena je ove nedelje. Tokom jula u okviru pripremnih radova raskrčeno je rastinje i obavljeno nulto snimanje terena. Međutim, loša hidrološka situacija, nizak vodostaj Dunava, obustavili su radove na postavljanju obaloutvrde koja će obalu zaštititi i od sve izraženije erozije. Početkom ove nedelje hidrološka situacija je ipak povoljnija pa su aktivnosti na ovoj investiciji nastavljene.

Omogućen je transport kamena brodom i njegova ugradnja. Radovi koji se izvode sprečiće približavanje reke nasipu i ostalim vodnim objektima, u ovom slučaju – izlivnoj građevini CS „Labudnjača“, a sve u cilju zaštite branjenog područja od visokih voda Dunava.

Ukupna vrednost radova je 159 miliona dinara, a finansiraju se iz Pokrajinskog fonda za vode APV. Izvođač radova je VD „Dunav“ A.D.Bačka Palanka kao nosilac u ime grupe ponuđača, a dinamika radova i okončanje kompletnog posla u velikoj meri će zavisiti od vodostaja Dunava.

Izvor: RTV / Foto: Vode Vojvodine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.