Протест просветара у центру Бачке Паланке (ВИДЕО)

БАЧКА ПАЛАНКА: У петак (26.11.), у центру Бачке Паланке, у улици Краља Петра Првог, надомак средње Техничке школе „9. мај“, одржан је протест и једночасовни штрајк просветних радника, чланова Синдиката просветних радника из Бачке Паланке. 


Овом скупу присуствовало је око стотину учесника. Били су ту чланови Синдиката просветних радника из Бачке Паланке, као и чланови синдиката из Горњег Милановца, Сремске Митровице, Чачка и других градова, који су дошли да подрже колегу Бојана Козомору.

Да подсетимо, професор физичког васпитања у ТШ „9. мај“, проглашен је за технолошки вишак, упркос што је након бодовања био предпоследњи на ранг листи, а према његовим речима, технолошки вишак је требао да буде последњи са ранг листе.

Козомора ни чланови синдиката још увек нису добили никакав одговор од директорке школе, Снежане Ивеља, коју смо и ми контактирали претходни пут када смо је замолили да да свој коменатар, међутим одбила је. Поштујући обе стране овог случаја, опет смо је контактирали непосредно пред почетак протеста, али након кратког представљања новинарке портала БАП ВЕСТИ, директорка Снежана Ивеља је убрзо прекинула везу, без икакве назнаке да ће уследити крај разговора.