Активисти блокирали и пут Бачка Паланка – Челарево (ВИДЕО)

БАЧКА ПАЛАНКА: Како сазнајемо од наших пратиоца тренутно је блокиран и пут Бачка Паланка – Челарево. Створила се огромна колона али возила се ипак крећу малом брзином. Еколошки активисти из општине Бачка Паланка су се на овај начин прикључили еколошким организацијама које су против инвестиција компаније Рио Тинто и нових закона о референдуму и експропријацији.

Да подсетимо, на позив неколико еколошких организација и покрета, групе људи су у неколико градова у Србији блокирали међународни аутопут, али и неколико мостова, незадовољни због усвајања два закона за које сматрају да ће угрозити и права људи и животну средину.

У Новом Саду је код Моста Дуга који повезује центар града и Петроварадин дошло до гурања и кошкања полицајаца и групе демонстраната која је блокирала мост.

Полиција је после неколико десетина минута одгурала демонстранте са дела моста, а из масе је полетело неколико јаја ка полицајцима.

Полицајци су најпре штитовима покушали да одгурају демонстранте, а медији јављају да је приведено седам-осам људи. Медији наводе да је и у Пожеги приведено 12 учесника протеста. У Београду је група демонстраната изашла на аутопут Е-75, односно Београд-Загреб код Центра Сава, а потом се ту појавио кордон полиције.