Општинама у Војводини бесповратне субвенције за стратешке пројекте

Представницима 18 општина у Војводини уручени су уговори у вредности већој од 16,5 милиона динара за суфинансирање пројеката од стратешког значаја у области регионалног развоја. Из Покрајинске владе најављују да ће настојати да се у наредној години за ове намене издвоје већа средства.

Право на бесповратне субвенције оствариле су општине и то по принципу равномерног регионалног развоја: Апатин, Бачки Петровац, Сремски Карловци, Србобран, Беочин, Инђија, Нови Књажевац, Тител, Оџаци, Врбас, Темерин, Кањижа, Бачка Паланка, Житиште, Бач, Сечањ, те градови Сремска Митровица и Сомбор, наводи се у саопштењу.

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић уручио је уговоре представницима више војвођанских општина који су права на средства остварили путем Конкурса за суфинансирање пројеката од стратешког значаја у области регионалног развоја.

Како је саопштила Покрајинска влада, активности на пројектима локалних самоуправа којима су средства одобрена, односе се на израду и реализацију пројектно-техничке документације за опремање индустријских зона и израде студија изводљивости за стратешке пројекте.

„Припрема пројектно-техничке документације је сложен процес, али и предуслов за правилно управљање регионалним развојем, стога улажемо напоре да заједничким снагама и удруженим финансирањем дођемо до готових пројеката“, поручио је Бјелић.

Апеловао је на кориснике средстава да се фокусирају на израду квалитетних решења и пројеката за која се, како је навео, много лакше проналазе извори финансирања.

Извор: РТС