Opštinama u Vojvodini bespovratne subvencije za strateške projekte

0
227

Predstavnicima 18 opština u Vojvodini uručeni su ugovori u vrednosti većoj od 16,5 miliona dinara za sufinansiranje projekata od strateškog značaja u oblasti regionalnog razvoja. Iz Pokrajinske vlade najavljuju da će nastojati da se u narednoj godini za ove namene izdvoje veća sredstva.

Pravo na bespovratne subvencije ostvarile su opštine i to po principu ravnomernog regionalnog razvoja: Apatin, Bački Petrovac, Sremski Karlovci, Srbobran, Beočin, Inđija, Novi Knjaževac, Titel, Odžaci, Vrbas, Temerin, Kanjiža, Bačka Palanka, Žitište, Bač, Sečanj, te gradovi Sremska Mitrovica i Sombor, navodi se u saopštenju.

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić uručio je ugovore predstavnicima više vojvođanskih opština koji su prava na sredstva ostvarili putem Konkursa za sufinansiranje projekata od strateškog značaja u oblasti regionalnog razvoja.

Kako je saopštila Pokrajinska vlada, aktivnosti na projektima lokalnih samouprava kojima su sredstva odobrena, odnose se na izradu i realizaciju projektno-tehničke dokumentacije za opremanje industrijskih zona i izrade studija izvodljivosti za strateške projekte.

„Priprema projektno-tehničke dokumentacije je složen proces, ali i preduslov za pravilno upravljanje regionalnim razvojem, stoga ulažemo napore da zajedničkim snagama i udruženim finansiranjem dođemo do gotovih projekata“, poručio je Bjelić.

Apelovao je na korisnike sredstava da se fokusiraju na izradu kvalitetnih rešenja i projekata za koja se, kako je naveo, mnogo lakše pronalaze izvori finansiranja.

Izvor: RTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.